Bernardo Gailiaus „Agentė. Šnipų romanas“ – pavojai ir intrigos tarpukario Kaune

Knygos viršelis ir užrašas Knygos pristatymas
Data:2024-10-15
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 15 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks susitikimas su istoriku, publicistu, politikos apžvalgininku Bernardu Gailiumi, jo romano „Agentė. Šnipų romanas“ pristatymas.

Naujajame kūrinyje B. Gailius tęsia trilerio žanrą, šįkart kviesdamas skaitytojus į kontrastingą tarpukario Kauną, „kurio tamsiose alėjose ir prašmatniuose interjeruose, madingų kostiumų klostėse ir vylingų akių žvilgsniuose tyko didžiuliai troškimai ir mirtini pavojai.“

Pasak autoriaus, rašydamas romaną labiausiai norėjo perteikti ne tiek žinias, kiek pojūčius, ne papasakoti apie tarpukario žmones, o juos įsivaizduoti jų tikroje aplinkoje – tarpukario Kaune. 

Knyga skaitytojų apibūdinamas kaip intriguojantis, įtemptas šnipų romanas, jo veikėjai kalba žavia tarpukario lietuvių kalba. Apie ją rašėme rubrikoje „Naujos knygos“.

Pirmasis B. Gailiaus romanas „Kraujo kvapas“ (2022) sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo, buvo įvertintas Vinco Krėvės-Mickevičiaus literatūrine premija. Jis taip pat yra knygų „Partizanai tada ir šiandien“, „Nusikaltimai prie Smetonos“, „Džeimsas Bondas. Mitas ir politika“ autorius.

Susitikimas bibliotekoje – projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje” dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.