Romualdos Zoltnerienės tapybos paroda – kad įkvėptų kitus

Jūros pakrantės peizažas
Pradžia:2024-10-01 14:00
Pabaiga:2024-10-14 15:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 1 d. 14 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje atidaroma panevėžietės tautodailininkės Romualdos Zoltnierienės tapybos darbų paroda.

Tai vienas Vyresnio amžiaus žmonių savaitės renginių bibliotekoje. Jų tikslas – supažindinti su žmonėmis, kurių gyvenimas jų veiklos dėka yra pozityvus ir aktyvus.

Romualda Zoltnerienė (1941) gimė Stultiškių kaime Panevėžio r. Panevėžio dailės mokyklą baigė pas vieną pirmųjų profesionalių Panevėžio dailininkų Kazimierą Naruševičių. Tapybos mokėsi pas dailininkus S. Medytę, M. Zitarę. Kurti ją ir paskatino Stasė Medytė, Kazimieras Naruševičius. Beveik 4 dešimtmečius mokėsi dailės studijoje „Spektras“ – ji buvo įkurta dar 1956 m.

Vadinama senojo Panevėžio metraštininke, dailininkė tapo peizažus, urbanistinius motyvus, natiurmortus. Ji – ir unikalios meno galerijos daugiabučio rūsyje įkūrėja. Dar viena jos aistra – karpiniai.

Parodose pradėjo dalyvauti būdama 20-ies metų. Surengusi 39 personalines tapybos darbų ir 17 karpinių parodų. Tapybos darbai buvo eksponuojami Rygoje, Maskvoje, Vilniuje. Jos meno kūrinių yra įsigiję meno mylėtojai iš JAV, Australijos, Vokietijos, Italijos, Korėjos.

Ne viename interviu garbaus amžiaus dailininkė yra pabrėžusi, kad kūryba – jos gyvenimo džiaugsmas ir sielos atgaiva.

Paroda veiks iki spalio 14 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.