Vyresnio amžiaus žmonių savaitė bibliotekoje

Vyresnio amžiaus moteris su skrybėle plačiai juokiasi saulėtame fone

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka jungiasi prie Vyresnio amžiaus žmonių savaitės iniciatyvos ir rugsėjo 30 – spalio 4 d. kviečia vyresnius žmones į renginius. Sužinoti apie veiklas bibliotekoje ir ypač susipažinti su bendraminčiais, kurių senatvė įvairios jų veiklos dėka yra pozityvi ir aktyvi.

„Kviečiame burtis vyresnio amžiaus, senatvės sulaukusius žmones, nes pirmiausia norime suteikti galimybes jiems bendrauti, aktyviai veikti, kurti, pažinti savo kraštą ir taip mažinti jų socialinę atskirtį, kad ilgiau išliktų sveiki ir veiklūs,“ – sako senjorų veiklų bibliotekoje organizatorė Rūta Juzėnienė.

Rugsėjo 30 d. 11 val. bibliotekos konferencijų salėje (I a.) vyks Vyresnio amžiaus žmonių savaitės atidarymas. Bendruomenei prisistatys ir apie savo smagias veiklas papasakos bibliotekos klubų dalyviai: mezgimo klubo „Visos geros“ ir senjorų klubo „Šiltos akimirkos“ lankytojai. Šie klubai bibliotekoje renkasi jau keletą metų, jų veiklos transformuojasi, plečiasi ir keičiasi pagal dalyvių poreikius.

Spalio 1 d. 14 val. bibliotekos Menų skaitykloje (III a.) vyks panevėžietės tautodailininkės Romualdos Zoltnerienės tapybos darbų parodos atidarymas.

R. Zoltnerienė baigusi Panevėžio dailės mokyklą, tapybos mokėsi pas K. Naruševičių, S. Medytę, M. Zitarę. Surengusi 39 personalinės tapybos darbų ir 17 karpinių parodų. Jos tapyba buvo eksponuojama Rygoje, Maskvoje, Vilniuje. Kūrinių yra įsigiję meno mylėtojai iš JAV, Australijos, Vokietijos, Italijos, Korėjos.

Renginyje laukia ir senjorų klubo „Šiltos akimirkos“ muzikinis pasirodymas. Klubo dainų ansamblis, susikūręs šių metų pradžioje, jau gali pasigirti ne vienu koncertu ir aktyvia veikla. Jam vadovauja entuziastė savanorė, profesionali akordeonistė, mokytoja Janina Mikalkevičienė.

Spalio 2 ir 3 d. 11 val. bus keliaujama į Zigfrido ir Romualdos Zoltnerių meno galeriją. Tai unikali meno galerija-dirbtuvės, įrengta daugiabučio namo rūsyje Panevėžyje Respublikos g. 46.

Spalio 4 d. 11 val. konferencijų salėje vyks dailininko Henriko Mazūro pažintinė edukacija senjorams „Ekslibrisai miestui ir panevėžiečiams“. Šiuo metu bibliotekoje eksponuojama daugiau kaip 80 H. Mazūro sukurtų ekslibrisų – žmonai Laimutei, menininkams, kolegoms, žymioms asmenybėms, įvairiems objektams.

Į Z. ir R. Zoltnerių galerijos lankymą bei H. Mazūro edukaciją reikia registruotis el. paštu ruta.juzeniene@pavb.lt arba tel. +370 666 323 28.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.