„Didžioji jaukių namų knyga“, sudaryta Daivos Dmuchovskovos bei autorių kolektyvo, yra puiki dovana kiekvienam, kuris nori susikurti gražią ir jaukią namų aplinką. Keli šimtai idėjų išlaisvins fantaziją ir motyvuos dekoruoti, derinti, tvarkyti bei puošti. Siūlome knygą įsigyti internetu ir papildyti savo lentynas ar dovanoti naujakuriams! Trumpas aprašymas prasideda seniai žinoma tiesa, kad visur gerai, bet namuose….. Skaityti daugiau
Knygos
Paskutinis žodis
Knygos „Paskutinis žodis“ autorės Patricia’os Forde kūriniai airių kalba jaunimui įtraukti į skaitomiausių knygų sąrašus Airijoje, o „Žodžių sąrašas“ – pirmoji knyga apie Arką ir žodininkę Letą – pelnė „White Raven Award 2015“, „Children’s Books Ireland Award 2016“ ir „Notable Children’s Books List 2018“ apdovanojimus. Knygoje „Paskutinis žodis“ sužinome, kad Arką valdo nauja valdovė, dar piktesnė už buvusį diktatorių….. Skaityti daugiau
Verslo valdymas informaciniame amžiuje
Vadovėlyje „Verslo valdymas informaciniame amžiuje“ aprašoma verslo valdymo specifika informaciniame amžiuje. Aptariami verslo pokyčius lemiantys veiksniai, jų atsiradimo prielaidos, nagrinėjami nauji verslo modeliai, elektroninio verslo plėtros aplinka ir jos pokyčiai. Pateikiamos svarbiausios įmonių organizavimo ir valdymo priemonės, kurios skirtos tiek tradiciniams, tiek elektroniniams verslams valdyti. Klasikinės vadybos funkcijos (planavimo, organizavimo, vadovavimo, kontrolės) pristatomos šiuolaikinių vadybos iššūkių kontekste…… Skaityti daugiau
SSRS pertvarka
SSRS pertvarkos (Perestroikos) laikotarpis plačiai nagrinėtas Rusijos, Vakarų Europos šalių bei JAV autorių. Lietuvoje iki šiol ši tema nebuvo išsamiai analizuojama. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras dr. Albertas Šimėnas pirmasis savo knygoje SSRS PERTVARKA (PERESTROIKA) aptaria SSRS politinės, ekonominės sistemos pertvarkos (Perestroikos) 1985–1991 metais laikotarpį. Išsami Perestroikos nuostatų, jų įgyvendinimo eigos, galutinių rezultatų apžvalga, Lietuvos, Vakarų šalių bei….. Skaityti daugiau
Pažadėtoji žemė
Nepaprastai įtaigus ir itin asmeniškas pasakojimas apie kuriamą istoriją – iš lūpų prezidento, įkvėpusio mus tikėti demokratijos galia. Jaudinančiame ir labai lauktame pirmame prezidento memuarų tome „Pažadėtoji žemė“ Barackas Obama prisimena neįtikėtiną gyvenimo odisėją, kurią pradėjo kaip savo tapatybės ieškantis jaunuolis, o baigė būdamas laisvojo pasaulio lyderis, ir negailėdamas įspūdingų, asmeniškų detalių aprašo išeitus praktinės politikos mokslus….. Skaityti daugiau
Piknikas krematoriumo šešėlyje
Romanas „Piknikas krematoriumo šešėlyje“ – aukštos prabos avangardistinė proza jaunatviškai mąstančiam, gero, gal net juodoko, humoro pojūčiu apdovanotam skaitytojui. Siautulingoje ir neprognozuojamoje trijų pagrindinių personažų – Sofijos, Vilio ir Pepinio – kelionėje tragikomiškos intonacijos persipina su subtiliais psichologiniais štrichais, tiesioginė kalba virtuoziškai įteka į sąmonės srautą, keliami svarbiausi būties klausimai: meilė, gyvenimas ir mirtis. Vladis Spāre (gim. 1953….. Skaityti daugiau
Beribis protas
Mūsų smegenys yra sudėtingas superkompiuteris, tačiau kiekvienas jį gauname be vartotojo instrukcijos. Smegenų lavinimo specialisto Jim Kwik knyga „Beribis protas. Atnaujinkite savo smegenis, išmokite greičiau mokytis ir ženkite į savo išskirtinį gyvenimą“ – praktinis gidas, kuris padės išnaudoti galingą mūsų galvose slypinčią technologiją ir pagerins visų gyvenimo sričių kokybę. Nesiseka mokslai? Regis prie knygų sėdite savaičių savaites,….. Skaityti daugiau
Susitikimai prieblandoje
Susitikimas prieblandoje Rūmų bibliotekoje žvelgiant pro langąĮ žiemos prieblandą,Staiga atsiveria lentynos ir įeina berniukasSu kraitele obuolių bei rožių.Ir tamsa sutirštėja, mintys keistai susivelia.Šiandien – jis prakalba –Man atsitiko be galo keistas dalykas:Ėjau sodo taku ir staiga atsidūriauNiūriam kambary su lentynom,Pilnom stačiakampių plokščių,Ten stovėjo nuliūdęs vyras ir žiūrėjo pro langąĮ žiemos prieblandą.
Gastrofizika: naujas mokslas apie valgymą
Paragaukite Gastrofizikos (gastronomijos + psichofizikos + neuromokslų + dizaino), tyrinėjančios elementus, kurie veikia skonio suvokimą, diriguoja mūsų kulinariniams pasirinkimams, priverčia tai, kas ragauta, įsiminti arba greit pamiršti, ir įsitikinsite, kad valgymo malonumai gyvuoja ne burnoje, o galvoje. Profesorius Charlesas Spence’as šioje knygoje nagrinėja žmogaus pojūčius ir neįtikėtinas jų sąveikas, pasakoja apie pačių įvairiausių niuansų – nuo lėkštės….. Skaityti daugiau