Tai pirmasis Lietuvos istorijoje dietologijos vadovėlis, apimantis visas medicinos sritis, tad svarbus tiek gydytojų dietologų, tiek visų kitų sričių specialistų darbo praktikai.
Dietologija – tai itin plati klinikinė sritis, kuri gali būti pritaikoma kiekvieno specialisto darbo praktikoje. Svarbu nepamiršti, kad sveikatai palankus maitinimasis ne tik gydo, bet ir yra puiki prevencinė priemonė nuo daugelio ligų. Būtent toks ir yra šio vadovėlio tikslas – ne tik supažindinti su mitybos ir maitinimo aktualijomis, bet ir pateikti konkrečių praktinių rekomendacijų, kurios padės tiek specialistams, tiek pacientams atrasti dietoterapiją kaip vieną iš prevencijos ir gydymo sričių.
Vadovėlis „Dietologijos pagrindai, 1 dalis“ parengtas bendradarbiaujant su visos Lietuvos gydytojais dietologais, besispecializuojančiais tiek plačiojoje, tiek individualizuotoje dietoterapijoje, ir kitų sričių specialistais: fiziologais, gyd. anesteziologais-reanimatologais, endokrinologais, klinikiniais farmakologais, chirurgais.
Knyga „Dietologijos pagrindai, 1 dalis“ yra įvairiapusiška ir naudinga tiek kaip mokomoji, tiek kaip praktinė priemonė. Ji sudaryta iš dviejų dalių. Pirmoji dalis apima žmogaus kūno fiziologinius procesus skirtingais žmogaus gyvenimo tarpsniais (pavyzdžiui, kūdikystėje, vaikystėje, paauglystėje, suaugusio ir pagyvenusio amžiaus žmogaus gyvenimo etapuose), o antroji dalis (kuri pasirodys netrukus!) apima virškinamojo trakto, endokrinines, chirurgines, psichologines, onkologines, neurologines ir kitas ligas, kritines būkles.