Robotikos užsiėmimai šeimoms ir veiklos moksleivių grupėms

Programavimo savaitės pavadinimas oranžiniame fone

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka jungiasi į ES programavimo savaitę, vykstančią spalio 14–27 d. Iniciatyvos tikslas – visus sudominti programavimu ir skaitmeniniu raštingumu. Šia proga Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje (Aukštaičių g. 4–C2) organizuojamos veiklos šeimoms, vaikams, moksleivių grupėms.

Spalio 23 d. 17 val., spalio 25 d. 16 val.  ir spalio 26 d. 14 val. vyks Robotikos užsiėmimai šeimoms su 8–12 metų vaikais. Ateikite į biblioteką ir pabandykite surinkti įvairius jaunojo inžinieriaus konstruktorius: šuniuką, žirafą ar dinozaurą T-REX. Labiau įgudusius inžinierius kviesime sukonstruoti kelis skirtingus mobiliuoju įrenginiu valdomus robotus.  

Taip pat vyks veiklos moksleivių grupėms: knygų paieškos, medijų ir informacinio raštingumo, elektroninės knygos kūrimo užsiėmimai.

Interaktyvus knygų paieškos žaidimas (6–9 kl. mokiniams). Jį žaisdami su personažais Giliaminčiu ir Gabija tirsite bibliotekos aplinką ir ieškosite atsakymų, kada gyvenimas tampa linksmesnis. Žaidimas supažindina su bibliotekos ištekliais, šiai amžiaus grupei skirta literatūra, lavina savarankiškos knygų paieškos praktiką. 

MIRKT detektyvai pasakose (4–8 kl. mokiniams) Tapsite medijų ir informacinio raštingumo ekspertais, tirdami pasakose užfiksuotus nusižengimus, jų įvykdymo motyvus, aplinkybes bei pasekmes, išsiaiškindami įtariamuosius bei nukentėjusiuosius. Tyrimo procese daugiau sužinosite apie dezinformaciją, misinformaciją, malinformaciją, propagandą. Kartu ieškosime sprendimų, kaip galima to išvengti.

Sukurk e-knygą (3–6 kl. mokiniams). Dalyviai sužinos, kuo elektroninės knygos skiriasi nuo kitokių knygų, ko reikia, kad pasakojimas būtų įdomus, kokie svarbiausi pasakojimo kūrimo elementai. Individualiai (arba grupėse) dalyviai kurs istorijas ir su specialia programa jas perkels į elektronines knygas. Naudodamiesi programos įrankiais kurs e-knygos dizainą, klaviatūra rinks tekstą ir jį apipavidalins paveikslėliais, vaizdais. Gilins kalbėjimo ir rašymo, komunikavimo, naudojimosi informacinėmis technologijomis įgūdžius, lavins kūrybiškumą.

Kviečiame registruotis el. paštu edukacijos@pavb.lt ar telefonu  +370 616 197 03.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.