Perfekcionistų gidas į gyvenimą be kontrolės: žingsnis ramybės ir galios link

1725280533_Perfekcionistu-gidas

Ar visuomenėje susiformavęs neigiamas požiūris į perfekcionistus iš tiesų yra teisingas? Psichoterapeutė Katherine Morgan Schafler pateikia naują, netikėtą ir išteisinantį požiūrį į savybę, kurią daug kas nepelnytai laiko yda, – perfekcionizmą.

Daugybę metų psichoterapeutė Katherine Morgan Schafler dirbo su moterimis, save laikančiomis perfekcionistėmis. Visos jos buvo protingos, ambicingos, sunkiai dirbančios ir… jaučiančios, kad su jomis kažkas negerai. Pradėjusi gilintis į savo klienčių patirtis, autorė priėjo stebėtiną išvadą: perfekcionizmas nėra psichikos sutrikimas! Šios savybės laikymas nepataisoma yda daugybę žmonių verčia be reikalo kentėti.

Šioje knygoje K. M. Schafler neigiamą perfekcionisto etiketę siekia paversti džiaugsmą teikiančiu garbingu epitetu. Knygoje gausu tikrų istorijų ir pavyzdžių, pagal kuriuos perfekcionizmas skirstomas į penkis tipus ir paaiškinama, kas būdinga kiekvienam iš jų. Suprantamai, empatiškai ir su humoru parašyta knyga „Perfekcionistų gidas į gyvenimą be kontrolės“ yra tarsi laimės receptas, pateikiamas vienos geriausių šių laikų psichoterapeučių.