Grožis ir harmonija Dovilės Gecevičės kūrybos parodoje

Moteris sudėjusi rankas savo darbo iš gėlės ir sagos fone
Pradžia:2024-09-24 12:00
Pabaiga:2024-11-11 12:00
Vieta:Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje (Aukštaičių g. 4C–2) eksponuojama Dovilės Gecevičės kūrybos paroda „Sagos kalnų gėlėse“.

Dovilė Gecevičė turi verslo psichologės diplomą, o širdyje, kaip sako, yra kūrėja. Jos gyvenime grožis vaidina ypatingą vaidmenį. Detalėse ji stengiasi įžvelgti grožį ir iš jų sukurti pasaulį, kupiną estetikos ir harmonijos.

Šia paroda autorė nori parodyti, kad ir mažytėse gėlėse, pasislėpusiose kalnuose, galima atrasti nuostabų grožį, kuris džiugina ir įkvepia. Iš minimalistinių detalių jos sukurtos gėlės nukelia į prisiminimus, leidžia pajusti gėlių žiedlapių kvapą ir trapumą.

Kalnų įkvėpta ir vedama noro kurti grožį, sukūrė šią unikalią kolekciją. Kiekviena gėlė – savita, su savo charakteriu ir nuotaika.

Svarbi šios kolekcijos dalis – SAGOS. Kūrėjai rūpi tvarumas ir aplinkosauga, tad nusprendė suteikti antrą gyvenimą senoms sagoms, paversdama jas gėlių žiedais. Kiekviena saga, kaip ir kiekviena gėlė, yra unikali, atskleidžianti savo išskirtinumą, tačiau visumoje jos susilieja į harmoningą kompoziciją.

Ši paroda – tai kvietimas įžvelgti grožį paprastuose, kasdieniuose dalykuose ir pajusti tikrų jausmų jėgą.

Parodą bibliotekoje lankykite iki lapkričio 11 d.