Bibliotekoje – „Patogūs gyventi miestai“

Užrašas patogūs gyventi miestai traukinio fone
Pradžia:2024-09-16 10:00
Pabaiga:2024-09-21 18:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 16–21 dienomis Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje veiks Danijos užsienio reikalų ministerijos ir „State of Green“ institucijos parengta paroda „Patogūs gyventi miestai“. Ekspozicija į Panevėžį atvyksta miesto Savivaldybei bendradarbiaujant su Danijos Karalystės ambasada Lietuvoje.  

Patogaus gyventi miesto idėjos pradininkas – danų architektas ir urbanistas Janas Gehlas. Spartėjant urbanizacijai, miestai patiria didžiulių iššūkių: atliekų tvarkymas, energetika, judumas, prisitaikymas prie klimato kaitos ir kt. Pasitelkdama Danijos pavyzdžius, paroda „Patogūs gyventi miestai“ kviečia apmąstyti modernias planavimo idėjas ir kurti miestus žmonėms.

Anot Danijos Karalystės ambasadorės Grete Sillasen, tokių miestų kūrimas – tęstinis procesas, o dalijimasis idėjomis peržengiant miestų ir valstybių sienas skatina visus judėti pirmyn.

Paroda eksponuojama I a. erdvėse. Žiūrovai bibliotekos Periodikos skaitykloje gali pasiimti virtualios realybės akinius, kur ras daugiau įdomios informacijos apie tvarius sprendimus ne tik Danijoje, bet ir visame pasaulyje.