Dalintis tuo, ko pats mokaisi

Vyras su scenine apranga plika galva šypsosi juodame fone
Data:2024-09-12
Laikas:17:15
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 12 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse – Vido Bareikio „VB knygos“ pristatymas.  

Šiame leidinyje – kūrybinė autobiografija, dainų natos ir tekstai, patarimai.

„Visada norėjau parašyti knygą ir ilgai galvojau, kad tai bus pamokanti, fantastiškų gyvenimo istorijų bei patarimų pilna knyga. Ją perskaitęs žmogus greičiausiai pakeis visa savo gyvenimą, „nušvis” ir pasaulis taps bent šiek tiek geresne vieta gyventi… Bet… Atsitiko taip, kad lygiai ties trisdešimt penktais metais (taip, ta žymioji vidurio amžiaus krizė) suvokiau, kad realiai nieko pats dar gerai šiame pasaulyje nesuvoki, ką jau kalbėti apie kitų protinimą, mokymą bei motyvavimą… Dabar jaučiu, kad labiausiai noriu pasidalinti tuo, ko pats atkakliai daugelį metų mokausi”, – teigia autorius. 

„Ponios ir ponai, atkeliauja naujas literatūros žanras – bareikizmas! Kai vienoje vietoje susijungia muzika, dinamika ir gyvenimiška išmintis, išeina wow rezultatas! Beje, knygoje kažkas pripaišė ir prirašinėjo markeriu, bet gal čia tik mano egzemplioriuje…“ – rašytojas Tomas Dirgėla.

„Vidas – kosminis vyrukas. Kartais galvoju, kad jis čia atskrido trumpam ir turi misiją, kurios pats nežino. Pasakyti, kad Vidas yra superenergingas „žmogus orkestras“, – tai pasakyti, ką visi ir taip žino. Bet versdamas puslapį po puslapio su istorijomis, nuotraukomis, nuoširdžiais patarimais, niūniuodamas mintyse dainas vis galvojau, kad kažkas tame sraute pribloškia… Nuginkluoja. Aš neprisimenu nė pusės tiek savo gyvenimo akimirkų – net kažkaip supavydėjau… Ir tada supratau: mes prisimename akimirkas, kai prisiliečiame prie savo tikrųjų gelmių. Kai sielos šypsosi matydamos, kad prieš mus atsiveria tai, ką visada turėjome, kuo esame apdovanoti. Vidas yra kūrėjas. Kiekviena daina – tai vidinis blyksnis, nušvietęs ne tik jį, bet ir tuos, kurie buvo šalia. Tuos, kurie paskui dainuoja kartu koncerte. Kiekviena daina – daugiau nei daina, tai įamžinta magiška akimirka, tapusi istorija, apaugusia prisiminimais ir gyvenimo kvapais“, – rašytojas Robertas Petrauskas.

Susitikimas bibliotekoje – projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje” dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.