„Eime” su Arminu Abukausku

Jaunuolis su akiniais sėdi sudėjęs rankas tamsiame fone
Data:2024-09-07
Laikas:14:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 7 d. 14 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekos I a. erdvėse – panevėžiečio pianisto Armino Abukausko koncertas „Eime“.

„Šis koncertas – tarsi piligrimystė į mūsų vidų. Skirtingų amžių, šalių ir kompozitorių miniatiūros susilies į vientisą kelionę tiek po realų pasaulį, tiek po vidinį. Vieni kūriniai susiję su geografinėmis vietomis, užkoduotomis natomis ir garsais, tačiau ir per juos klausytojus kviesiu įsiklausyti į sąsajas su vidinio pasaulio geografiniais taškais. Ėjimas mūsų gyvenime yra neatskiriamas nuo gyvybės. Jei neiname fiziškai, judame minčių pasaulyje. Jei sustojame, kelio pabaiga pasiekta. O kuria kryptimi judame? Kokiu tempu? Koks mūsų kelionės tikslas? Tai klausimai, kuriuos keldamas kviečiu dalį kelio nueiti kartu”, – sako jaunasis kūrėjas.

Tai vienas bibliotekos renginių, skirtų 521-ajam Panevėžio miesto gimtadieniui pažymėti.

Projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje” dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.