Bibliotekoje skambės iš Tikėjimo atitekėjusios eilės

Knygos viršelis
Data:2024-09-06
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 6 d. 16 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – Lino Poniškaičio sakralinės poezijos knygos-fotoalbumo „Akmuo šuliny” pristatymas.

„Akmens šuliny“ eilės aplankė savo laiku, man to nelaukiant ir nesitikint. Tiesiog kaip žodžiai, išsilieję per širdį, nubudus nakty dar prieš auštant, tyloje besiklausant jų švelnaus tekėjimo. Jais buvau kalbinamas Viešpaties nakties tyloje, apsuptas Jo artumo ir begalinės meilės. Jo dovanotu meilės žvilgsniu išdrįsau pažvelgti į giliausių širdies žaizdų šulinį ir tamsiausiame jo dugne tarytum žvaigždžių atspindy išvysti šviečiantį Viešpaties veidą… Supratau, kad Jis niekuomet manęs nebuvo palikęs, ištikimai lydėjo net juodžiausioj nakty ar perdžiūvusioj širdies dykumoj, kur visuomet galėjau išgyventi Jo meilės alsavimą, įkvepiantį į širdį naują viltį ir teikiantį jėgų pereiti tamsiuosius slėnius Jo dovanotu tikėjimu. Tos eilės iš mano Tikėjimo kelionės. Jų šaltinis – Meilė, o tekėjimas – iš Tikėjimo”, – teigia autorius.

„Lino Poniškaičio eilėraščių knyga – didelis turtas religinės poezijos lietuviškuose aruoduose” (rašytojas, poetas, literatūros kritikas Alfredas Guščius).

„Tikiuosi, kad autoriaus knyga padės visiems skaitytojams įžvelgti Didžiojo Kūrėjo pėdsakus gamtoj ir žmogaus širdy” (biblistas Juozas Elijas).

*****

Knygos pristatymo renginį bibliotekoje papildys ir L. Poniškaičio fotografijų paroda.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.