Su Evaldu Ivanausku apie „Dislokacijas“ – įsižiūrėjimą į miesto paviršių

Grublėtas nelygus akmens ar žemės paviršius
Data:2024-07-31
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje liepos 31 d. 17.15 val. vyks susitikimas su fotomenininku Evaldu Ivanausku, pokalbis apie jo fotografijų ciklą „Dislokacijos“.

„Dislokacijų“ vaizdai primena egzotiškus kraštovaizdžius ar kitų planetų panoramas, bet iš tiesų tai – miesto paviršiaus fragmentai, kuriuos iliuzija paverčia kažkuo nevisai atpažįstamu. „Dislokacijos” – tai įsižiūrėjimas į monotonišką miesto paviršių bei būdas net ir jame atrasti unikalią įvairovę. Tuo pačiu tai vizualus apmąstymas apie tai, kokius pėdsakus žmogus palieka žemės paviršiuje, kaip žemė atrodytų po visiško ir galutinio planetos urbanizavimo,“ – pristatomas fotografijų ciklas.

Ciklas „Dislokacijos“ parodoje rodytas 2016 m. 2017 m. eksponuotas Vilniaus fotografijos galerijoje. Nauji ciklo darbai pelnė III vietą Panevėžio tarptautinėje fotografijos bienalėje „Žmogus ir miestas“, buvo nominuoti tarptautiniame konkurse D. Britanijoje “Photography Grant”. Ciklo darbai buvo įtraukti ir publikuoti Lietuvos fotomenininkų sąjungos kasmetiniame almanache „Lietuvos fotografija 17”.

Panevėžietis fotomenininkas, grafikos dizaineris Evaldas Ivanauskas parodose Lietuvoje ir užsienyje dalyvauja nuo 2000 m. Nuo 2004 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. Apipavidalino ir parengė spaudai fotoalbumų, parodų katalogų. Kuria plakatus teatrui. Metų panevėžietis (2006).

Susitikimas bibliotekoje organizuojamas bendradarbiaujant su Panevėžio fotografų draugija.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.