Svečių iš Ispanijos Erasmus+ programos vizitas bibliotekoje

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, nuo 2014 m. įgyvendinadama Erasmus+ programos projektus, ne tik rengia savo specialistų mobilumus į kitas Europos šalis, bet pastaraisiais metais vis dažniau tampa priimančiąja organizacija iš kitų šalių pagal Erasmus+ programą atvykstančioms grupėms.

Paskutinę gegužės savaitę su programos Erasmus+ vizitu Bitės bibliotekoje lankėsi dvi grupės ispanų – keturiolika asmenų iš Cella suaugusiųjų švietimo centro bei trys Valladolid suaugusiųjų kalbų mokyklos dėstytojos. Svečiai domėjosi bibliotekoje vykdomomis neformalaus suaugusiųjų švietimo veiklomis. Ypatingas dėmesys darbo stebėjimo vizite buvo skiriamas suaugusiųjų lankytojų neformaliam užsienio kalbų mokymuisi.

Vizito dalyviai susipažino su Bitės bibliotekos erdvėmis ir jose vykstančiomis veiklomis, dalyvavo susitikime su bibliotekos darbuotojomis, kurios dirba su suaugusiųjų lankytojų grupėmis (veda mokymus, organizuoja klubų veiklą bei kultūrinius renginius). Ispanai dalyvavo bibliotekos angliškų pašnekesių klubo “Let’s Talk” ir Kalbų kavinės užsiėmimuose, kur galėjo ne tik pabendrauti angliškai su bibliotekos bendruomenės nariais, bet ir daugiau sužinoti apie Lietuvos kultūrą, lietuvių gyvenimo būdo ir laisvalaikio praleidimo ypatumais.

Svečiams buvo surengta ekskursija į Pasvalio Mariaus Katiliškio viešąją biblioteką, kur juos sužavėjo nedidelio miesto bibliotekos modernumas, veiklų įvairovė, ambicingi projektai ir, be abejo, puikios bibliotekos erdvės.

Viena vizito diena buvo skirta apsilankymui Vilniuje. Svečiai dalyvavo ekskursijoje po Lietuvos nacionalinę M. Mažvydo biblioteką, aplankė Vilniaus universitetą, įdomiausias senamiesčio gatves bei išgirdo svarbiausius faktus, legendas ir istorijas apie Vilniaus miestą.

Pasak Cella suaugusiųjų švietimo centro vadovės Marisol Julve, vizito dalyviai buvo maloniai nustebinti programų, kurios Lietuvos viešosiose bibliotekose padeda ugdyti suaugusiųjų lankytojų kultūrines, socialines kompetencijas, gausa ir kokybišku turiniu. Grupės iš Valladolid suaugusiųjų kalbų mokyklos vadovė Maria Lopez džiaugėsi, jog ji ir jos kolegės pasisėmė įkvepiančių idėjų ne tik savo mokyklos, bet ir savo miesto viešųjų bibliotekų neformalaus suaugusiųjų kalbų mokymosi veikloms. Svečiai iš Ispanijos dėkojo už turiningą ir kokybišką darbo stebėjimo vizito programą.

Virginija Švedienė
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Suaugusiųjų švietimo veiklų koordinatorė

Projektą finansuoja

Erasmus +logo