Galingai įsiliejęs teatro intakas. Kino ir teatro aktoriui Donatui Banioniui – 100

Projekto trukmė 2024 02 04–2024 12 05

Projekto pristatymas
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos literatūros ir meno archyvu, Kauno Ąžuolyno biblioteka ir Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešąja biblioteka, organizuos paminėjimo vakarą ir parodos sklaidą, skirtą žinomo kino ir teatro aktoriaus Donato Banionio 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

Inovatyvi, moderni paroda su integruotais vaizdo ir garso elementais jungia fotografiją, vaizdą ir garsą bei dokumentinę archyvinę medžiagą. Ji mobili, pritaikyta eksponuoti įvairiose erdvėse, atskleis aktoriaus asmenybę ir įvairiapusį kūrybinį palikimą. Renginiai – paminėjimo vakaras ir parodos sklaida – skirti prisiminti talentingą aktorių ir iškilią asmenybę, atskleisti jo įvairiapusę asmenybę, sėkmingai susiklosčiusią kūrybinę veiklą. Aktoriaus kūrybą Lietuvos kultūros ir teatro istorijos kontekste apžvelgs teatrologas. Paminėjimo renginys ir renginio veiklos bus nufilmuotos, viešinamos socialiniuose tinkluose, publikuojamas straipsnis.

Projekto metu planuojamos veiklos
Renginio, skirto kino ir teatro aktoriaus Donato Banionio 100-osioms gimimo metinėms paminėti, surengimas; išsamios parodos parengimas, bendradarbiaujant su Lietuvos literatūros ir meno archyvu, su parodos išpildytojais; parodos sklaida, bendradarbiaujant su bibliotekomis ir kitomis kultūros institucijomis. Aktoriaus kūrybinio kelio apžvalga teatrologo pranešime. Renginio veiklų filmavimas, publikacija.

Projekto rezultatas
Surengtas kino ir teatro aktoriaus Donato Banionio paminėjimo renginys „Galingai įsiliejęs teatro intakas. Kino ir teatro aktoriui Donatui Banioniui – 100“ sukvies kultūros ir meno žmones, teatrologus, tyrinėtojus iš įvairių šalies institucijų. Renginio veiklų skaida socialinėse medijose, spaudoje, lauko reklamoje pritrauks gausią auditoriją. Renginio metu ir eksponuojamoje moderniai parengtoje parodoje bus akcentuota aktoriaus Donato Banionio įvairiapusė kūrybinė veikla, atskleista aktoriaus svarba teatro ir kino istorijos kontekste. Renginys bus nufilmuotas, filmuota medžiaga saugoma. 

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje
Angelė Mikelinskaitė, Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė, el.p. miltinis@pavb.lt, tel. +370 45 43 69 89.

Projektą finansuoja

LKT_Logotipas