Naujos elektroninės knygos portale ibiblioteka.lt

Eknygos

i.Biblioteka – daugiau nei 70 Lietuvos bibliotekų vienijantis portalas, virtuali biblioteka, kuri suteikia galimybę patogiai ir greitai rasti norimus leidinius. Elektronines knygas galite pasiskolinti, jei turite LIBIS skaitytojo pažymėjimą. Tereikia per išmanųjį įrenginį prisijungti prie portalo ir skaityti knygas bet kur, kur yra interneto ryšys.

Visos knygos yra nemokamos! Visą elektroninių knygų sąrašą rasite čia.

Kviečiame susipažinti su naujausiais leidiniais, papildžiusiais I-bibliotekos fondą. Paaiškinimas, kaip užsisakyti ir skaityti knygas.
Iškilus klausimams, visuomet kviečiame kreiptis į bibliotekos darbuotojus.

Grojaraštis knyga

Sebastian Fitzek „Grojaraštis“

Muzika – jūsų gyvenimas. Penkiolika dainų nuspręs, kiek jis dar tęsis.

Prieš mėnesį pakeliui į mokyklą be žinios dingo penkiolikmetė Felinė Jagova. Motinos pasamdytas privatus tyrėjas Aleksandras Corbachas susiranda internetinę muzikos platformą, per kurią mergaitė visada klausydavosi savo mėgstamų kūrinių. Nuostabus dalykas — prieš kelias dienas grojaraštis buvo pakeistas. Ar Felinės pasirinktos dainos slepia užuominą, kur ji buvo nuvežta ir kaip ją galima išgelbėti?

„Grojaraštis“ ypatingas tuo, kad Felinės muzika tikrai egzistuoja. Tai unikalus geriausiai parduodamo autoriaus Sebastiano Fitzeko bei puikiausių šalies ir tarptautiniu mastu pripažintų atlikėjų muzikos ir teksto derinys. Grojaraštyje yra 15 išskirtinių, dar neskelbtų atlikėjų, tokių kaip Rea’us Garvey’us, grupė „Silbermond“ ir Beth’ė Ditto, dainų. Taip pat Kool Savas, Johannes’o Oerdingo, LOTTE’ės, Alle Farbeno, Timo Bendzko bei daugelio kitų. Trilerio garso takelis išleistas kompaktinių diskų ir vinilinių plokštelių pavidalu, taip pat jį galima atsisiųsti iš interneto.

lietuvos-respublikos-autoriu-teisiu-ir-gretutiniu-teisiu

Ramūnas BirštonasLietuvos Respublikos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo komentaras“

Knygoje  pateikiamas Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo komentaro nuostatų aiškinimas, atskleidžiant komentuojamų nuostatų istorinę kilmę, tikslą, turinį ir taikymo praktiką Lietuvos ir Europos Sąjungos teismuose.

Komentaras skiriamas teisės praktikams, studentams ir tyrėjams, su autorių teisių ir kitais saugomais objektais dirbančioms industrijoms, autorių ir gretutinių teisių turėtojams ir jų interesams atstovaujančioms organizacijoms.

„Lietuvos Respublikos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas (…) buvo priimtas ir įsigaliojo 1999 metais. Nuo to laiko jis buvo keistas daugiau nei 20 kartų. Dauguma pakeitimų buvo nulemta Europos Sąjungos direktyvų įgyvendinimo Lietuvos teisėje. Dėl daugybės pokyčių šiuo metu ATGTĮ yra sudėtingos struktūros (…). Tai apsunkina teisės normų suvokimą, jų sisteminį aiškinimą ir taikymą“, – pratarmėje rašo vienas iš autorių R. Birštonas.

Knyga Konstitucijų dalykai

Vytautas Landsbergis „Konstitucijų dalykai. Lietuvos naujausios istorijos papildai; pasakojimas dokumentais apie 1988–1992 metų laikotarpį Lietuvoje“ 

„ Įvedąs žodis.
Žinoma, tai ne akademinė istorija, o pasakojimas. 
Story. Bet būdavo juk sekamos ir tikroviškos istorijos. Apie ką nors. Šiuo atveju – kaip mezgėsi ir gimė mūsų dabartinė Lietuvos Respublikos Konstitucija.
Buvau dirbantis liudininkas.“
Vytautas Landsbergis

TURINYS

Įvedąs žodis / 7  Konstitucijos netaikymas Z 8  Lietuvos Konstitucija atkuriant Nepriklausomybę / 16  Iš senos pratarmės / 21  Liudininko pastabos / 24  Pokalbis apie sutarimo Konstituciją / 28  Naujas opusas / 46  Pirmieji trisdešimt metų / 47  Palydimasis žodis leidiniui „Kovo 11-oji: Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas“. Apie Lietuvos 1990 m. Laikinąją Konstituciją ir prasiskleidžiančią dabartinės 1992 m. Konstitucijos istoriją / 50  Ne visai humoristika / 55  Priedai / 57  Apie laiką ir dramą / 59  Promulgacijos žodis / 60  Konstitucija ir valstybės tęstinumas / 62  Provizorinė / 69  Sąjūdžio istorija – Lietuvos istorija. Lapkričio 18-osios drama (žvilgsnis į LTSR AT posėdžio stenogramą) / 71  Pagerbti nelaisvę (faksimilės) / 86  Faksimilės iš Vytauto Landsbergio asmeninio archyvo / 87  Dokumentai iš Lietuvos Respublikos Seimo archyvo / 112  Atgimstanti Lietuva fotografijose / 129  Užsienio spauda / 153  Konstitucija ir rezistencija / 161  „Valstiečių“ referendumas ir Lietuvos Respublikos Konstitucija / 170  Kalėjimo tvarka, demagogijos perlai. Po okupacinę 1940 m. rugpjūčio 25 d. LTSR konstituciją pasidairius / 172  Pasidairius ir toliau / 176  Apie baltą popieriaus lapą / 178  Iš laiško teisininkui Linui Baubliui / 181  Jeigu pagal Laikinąją / 182  Kalba Abiejų Tautų Konstitucijos 230-ųjų metinių minėjime / 184  Ilgoji šaknis / 187

Krucifiksas

Chris Carter „Krucifiksas“  

Rašytojo, studijavusio nusikalstamo elgesio psichologiją, debiutinis romanas „Krucifiksas“ pradeda knygų seriją apie detektyvą Robertą Hanterį. Ši, pirmoji, detektyvo byla pranoksta net lakiausią vaizduotę. Ar gali būti, kad mirties bausme buvo nubaustas ne tas žmogus? Kiek aukų prireiks, kol galiausiai bus pagautas merginas kankinantis psichopatas?

Kai apleistame name Los Andželo viduryje miškų randamas jaunos moters kūnas, žmogžudysčių skyriaus detektyvas Robertas Hanteris jaučiasi tarsi atsidūręs šiurpiame, besikartojančiame košmare. Nuoga, pakabinta ant dviejų medinių stulpų auka buvo sadistiškai kankinama iki nepakeliamai skausmingos mirties.

Chris Carter – rašytojas, psichologas. Gimė Brazilijoje, kur praleido visą vaikystę ir paauglystę. Baigęs mokyklą persikėlė į Jungtines Amerikos Valstijas, kur studijavo psichologiją, jo specializacija – nusikalstamas elgesys. Studijų metais dirbo įvairiausius ir keisčiausius darbus, net buvo vyrų egzotinių šokių grupės narys.

Keletą metų dirbo nusikaltimų psichologu, buvo Mičigano valstijos apygardos prokuroro kriminalinės psichologijos komandos narys ir tyrinėjo daugybę nusikaltėlių, įskaitant ir serijinius žudikus. Vėliau persikėlė gyventi į Los Andželą ir kostiumus bei portfelį iškeitė į plėšytus džinsus ir elektrines gitaras. Kurį laiką grojęs įvairiose roko grupėse, vėliau Ch. Carter nusprendė savo laimę išbandyti Londone. Čia jjis grojo su ne vienu žinomu muzikantu ir apkeliavo pasaulį.

Tačiau šis etapas taip pat baigėsi ir Ch. Carter atsidėjo rašymui. „Krucifiksas“ – pirmasis Ch. Carter romanas. Romanas išleistas daugiau nei 15 šalių.

Metas pasigailėti

John Grisham „Metas pasigailėti“

Klantonas, Misisipė, 1990-ieji. Džeikas Brigansas įtraukiamas į labai kontroversišką bylą. Teismas paskiria jį Driu Gemblo, baugštaus šešiolikmečio, apkaltinto vietinio šerifo pareigūno nužudymu, gynėju. Dauguma miestiečių trokšta greito teismo ir mirties bausmės, bet Brigansas atkapsto tai, kas slypi giliau, nei matoma iš pirmo žvilgsnio. Aršiai atsidavęs tikslui išgelbėti Driu nuo dujų kameros, Džeikas pastato į pavojų savo karjerą, finansinį stabilumą ir šeimos saugumą.

Šiame bene asmeniškiausiame ir meistriškiausiame teisiniame trileryje per visą legendinę Johno Grishamo karjerą dar artimiau susipažįstame su ikonišku JAV Pietų miesteliu Klantonu ir ryškiais personažais, kuriuos tiek daug skaitytojų pamena su meile ir susižavėjimu. Šis seniai lauktas ir laikui nepavaldus romanas, pilnas sąmojo, dramatizmo ir širdingumo, teikia didžiulį skaitymo malonumą.

Kupina teisinių sąmokslų, mažo miestelio intrigų ir stulbinančių siužeto posūkių, kuriais išsiskiria visa teisinių trilerių meistro Johno Grishamo kūryba, „Metas pasigailėti“ yra galingiausia jo parašyta teisinė drama.

Yra metas žudyti ir metas teisingumui. Dabar atėjo „Metas pasigailėti“.

Atsiliepimai:

Grishamas grįžo prie to, kas jo širdžiai artimiausia. Romanas įtraukia. Stebina perteikta teismo proceso įtampa, žadą atima smulkiausios detalės. „The New York Times“

Vadovėlinis Grishamas, ir tai komplimentas. Sparčiai besivystančio veiksmo teisinė drama su tiksliai atseikėtu įtampos, konfliktų, netikėtų siužeto posūkių ir teismo proceso teatrališkumo kiekiu. St. Louis Post-Dispatch

Neįmanoma padėti į šoną. Sudėtingas ir stebinantis. „Booklist“

Geriausias trilerių rašytojas tarp gyvųjų. Ken Follet