Didžioji sesė

didzioji-sese

Tai terapinė istorija apie naujo vaikelio šeimoje atsiradimą, įgarsinanti pirmagimio patyrimą: nuo baimės, smalsumo, pasimetimo mamai besilaukiant iki pykčio, noro atstumti ir vienišumo kūdikiui gimus, nuo erzulio ir tarpusavio rietenų iki draugystės užuomazgų su paūgėjusiu broliuku ar sesute.

Knygoje atskleidžiu kiekvienam vaikui kylančius klausimus, atspindinčius jo nerimą ir baimes – ne visi vaikai juos įgarsina. Šių sunkių klausimų ar vaiko minčių nereikia bijoti ar vengti. Būtent jų įvardijimas padeda geriau pažinti ir įsisąmoninti savo jausmus, o drauge ir geriau valdyti savo elgesį.

Skaitydami knygą „Didžioji sesė“ kartu su tėvais, vaikai turės galimybę: tapatintis su jos heroje ir geriau suprasti savo jausmus ir išgyvenimus; saugiai išgyventi kylančius jausmus; jaustis ne tokie vieniši ir sutrikę – juk ir knygos herojei nutinka taip pat; išsamiai susipažinti su nėštumu ir gimdymu bei sužinoti, kas jų laukia po vaikelio gimimo, kas keisis ir su kokiais didžiausiais iššūkiais teks susidurti; visa tai aptarti su savo tėvais.