Bendruomeniškiausios bibliotekos nominacija Smėlynės bibliotekai

smelynes-apdovanojimas

Lietuvos Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija (LSVBA) paskelbė geriausius 2023 m. Viešųjų bibliotekų ir jų padalinių (filialų) Metų nominacijų laureatus.

Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešojoje bibliotekoje gegužės 9-10 d. vyko konferencija „Bibliotekos XXI amžiuje: patirtis ir ateities įžvalgos“. Renginio metu LSVBA apdovanojo ir geriausias 2023 m. Viešąsias bibliotekas ir jų padalinius (filialus).

Iš visų konkurse dalyvavusių pretendentų buvo išrinkta ir paskelbta 10 nominacijų. Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog apdovanojimą pelnė ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos Smėlynės biblioteka (vedėja Lolita Pranienė), tapusi 2023 m. „Bendruomeniškiausia biblioteka“ už įvairiapusišką veiklą ir originalias iniciatyvas telkiant bendruomenę, bendradarbiavimą su kitomis joje veikiančiomis institucijomis ir organizacijomis, socialinės atskirties mažinimą.

Smėlynės bibliotekoje ištisus metus kunkuliuoja gyvenimas, tai mažasis, ją supančių bendruomenių, kultūros centras, atvira erdvė visiems visuomenės nariams, tiek vaikams, tiek suaugusiems. Biblioteka glaudžiai bendradarbiauja su švietimo ir ugdymo įstaigomis, bibliotekos mikrorajone esančiomis miesto bendruomenėmis („Senamiestietis“, Marijonų, „Už upės“, Liekupio), palaiko glaudžius ryšius su Trečiojo amžiaus universiteto lankytojais, Panevėžio tautodailininkų sąjunga, Visuomenės sveikatos biuru, Panevėžio fotografų draugija, Lietuvos moterų lyga, Lietuvai pagražinti draugija, Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacija, aktyviai dalyvauja ir daugiabučio, kurio pirmame aukšte yra įsikūrusi, bendrijos gyvenime. Bendri projektai, renginiai lankytojams sudaro galimybę plėsti savo akiratį, dalyvauti kultūriniame ne tik miesto, bet ir šalies gyvenime neiškeliaujant iš namų. Šie ir kiti nuveikti darbai padėjo bibliotekos kolektyvui pelnyti prasmingą LSVBA apdovanojimą.

Laimėtojus konferencijos metu pasveikino ir apdovanojimus bei padėkas įteikė LSVBA prezidentė Danguolė Abazoriuvienė ir konkurso rėmėjas – UAB „Asseco Lietuva“ generalinis direktorius Albertas Šermokas.

Sveikiname koleges ir linkime toliau išlikti tokioms kūrybingoms, dirbti ieškant naujų, įtraukiančių veiklų bei darbo formų.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos informacija