ATŠAUKTA. Su Nijole Baužyte: nuo Miltinio iki Sąjūdžio ir miestelių

Vaizdas be pavadinimo

Lapkričio 16 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje turėjęs vykti susitikimas su žurnaliste, TV laidų vedėja, visuomenininke Nijole Baužyte ATŠAUKTAS.


Nijolė Angelė Baužytė gimė Pasvalio rajone, Pušaloto miestelyje. Būdama moksleivė susidomėjo teatru – mokėsi ir garsiojoje Juozo Miltinio teatro studijoje. Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbos ir literatūros studijas, tęsė ir pažintį su teatru – universiteto dramos studijoje, Profsąjungų rūmų liaudies teatre.

Daugiausia dirbo Lietuvos televizijoje. Kūrė kultūros laidų ciklus („Literatūrinių herojų klubas“, „Įžymūs kultūros ir meno veikėjai“, „Lietuvos režisieriai ir aktoriai“), laidas apie šalies visuomenės veikėjus ir rašytojus, reiškiniu tapusį videofilmų ciklą „Mūsų miesteliai“, rašė dokumentinių filmų scenarijus – „Mūsų baimė ir mūsų viltis“, „Aistringai gyvenimą nešu…“, „Scenos kunigaikštis“, „Pažaislio idilės“ ir kt.

Atgimimo metais aktyviai dalyvavo Sąjūdžio veikloje.

N. Baužytės įvertinta svarbiais apdovanojimais – S. Lozoraičio premija „Kelyje į Vilties prezidento Lietuvą“, Lietuvos nepriklausomybės medaliu, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Bibliotekoje su vakaro viešnia bus kalbama apie patirtis ir pamokas J. Miltinio teatro studijoje, pirmą vaidmenį spektaklyje su aktoriumi Donatu Banioniu, Sąjūdį, Baltijos kelią ir Sausio 13-oios įvykius, „Mūsų miestelių“ kūrybos procesą, ryškesnes akimirkas, bičiulystę su kolegomis ir menininkais.

Susitikimas rengiamas bibliotekai įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.