Bibliotekoje skambės Rūtos Švipaitės ir Vyčio Smolsko tylumos versija

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-11-09
Laikas:17:15
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 9 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos I a. erdvėse liesis muzika – Rūtos Švipaitės (vokalas) ir Vyčio Smolsko (fortepijonas) koncertas „Tylumoj“.

Jame – autorinės Rūtos dainos ir muzika, Vyčio aranžuotės. Anot pačių kūrėjų, šis džiazo ir populiariosios muzikos junginys gimė per karantiną, kai pasaulis buvo kone paskendęs tyloje, o muzika buvo tarsi tramplinas į kūrybą, saviraišką ir muzikinių minčių išlaisvinimą.

Bibliotekoje atliekamoje programoje skambės dainos iš albumo „Tylumoj“ ir naujausia kūryba, mėgstami džiazo standartai.

R. Švipaitė – profesionali džiazo dainininkė, kompozitorė, aranžuotoja, pedagogė, išsiskirianti švelniu, lyriniu tembru, įtaigumu, gebėjimu muzika transliuoti emocijas.

Gimusi ir augusi Panevėžyje, džiazo vokalo studijas tęsė Vilniuje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo džiazo magistro laipsnį. Rūta bendradarbiavo su daugeliu žymių šalies džiazo, klasikos muzikantų, dalyvavo beveik visuose džiazo festivaliuose. Atlikėja jau 12 metų aktyviai koncertuoja su vokaline retro grupe „The Ditties“, bendradarbiauja su Panevėžio „Pan Big Band“,   kitais žymiais džiazo muzikais, dirba pedagoginį darbą, yra vokalinio ansamblio „CoCoMI“ vadovė.

V. Smolskas – vienas muzikantų, kurie leidžiasi į garsų jūrą kaip į fantastišką nuotykių virtinę, kur nevalia praleisti nė vienos progos. Jis sako „taip“ džiazo standartų vakaro formatui, priima kvietimus dalyvauti alternatyviosios muzikos projektuose, imasi solo rečitalio iššūkio, išbando tango, disco ir electro stilius. Tai tikras chameleonas, žmogus-klaviatūra. Geba išgauti bet kokio turinio muzikinę frazę, visada – su labai savitu, ryškiu charakteriu. Grupės, kviečiančios jį groti kartu, žino – tai žmogus, su kuriuo solistams teks sąžiningai pasidalinti saviraiškos erdvę ir publikos dėmesį.

Koncertas bibliotekoje organizuojamas įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.