„Karalienės Bonos virtuvė“ – istoriškai pažintinė ir gastronominė kelionė, pristatanti vieną ryškiausių XVI a. LDK istorinių asmenybių – Lietuvos didžiąją kunigaikštienę ir Lenkijos karalienę Boną Sforcą. Tai pirmoji lietuvių autorių knyga apie šią nepelnytai užmirštą valdovę, kuri atitekėdama į LDK ir Lenkiją savo kraityje atsinešė ištisą Renesanso epochą.
Ne tik skaityti, bet ir patirti istoriją autorės kviečia į virtuvę – knygoje pateikiami 29 modernizuoti Renesanso laikų receptai, kurie, tikėtina, buvo žinomi ir Bonos dvare. Teigiama, kad Bona Sforca ne tik atnešė į Lietuvą itališkų patiekalų madą, bet ir suformavo Viduržemio jūros virtuvės tradiciją.
Jolita Bernotienė – knygos idėjos autorė, ekonomistė, IT inovacijų ekspertė, Vilniaus miesto gidė, veikli dviejų vaikų mama. Domisi LDK kunigaikščių ir valdovų biografijomis, sėkmės istorijomis.
Rasa Leonavičiūtė – Lietuvos istorijos instituto doktorantė, Vilniaus universiteto istorijos fakultete baigusi istorijos (medievistikos krypties) studijas. Nuo 2013 m. tyrinėja Bonos Sforcos veiklą LDK, šia tema rengia ir disertaciją. Domisi Lietuvos didžiojo kunigaikščio dvaro, LDK politine istorija XVI a., moters istorija, LDK didikų giminėmis.