Sigito Laurinavičiaus tapybos paroda „Vyriški sapnai“

Pieštas stambus gorilos patinas rožiniame fone
Pradžia:2024-11-08 16:00
Pabaiga:2024-11-27 15:00
Vieta:II a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 4–27 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos II a. erdvėse įsikurs panevėžiečio Sigito Laurinavičiaus tapybos paroda „Vyriški sapnai”. Jos pristatymas vyks keliomis dienomis vėliau – lapkričio 8 d. 16 val.

Ekspozicijoje pristatomi paveikslai – tai vizualūs S. Laurinavičiaus pamąstymai jau kelerius metus jį dominančia tema – vyriškumo samprata, „vyriška/nebevyriška” ribos, jų kaita ir slinktys.   

„Kaip interpretuoti parodos pavadinimą? Vieno kelio nėra. Pirmas, žinoma, vyriška linija: autoironiškas požiūris, kaip suvokiu save, kasdienybę, buitį, pasaulį – kūrybinė savirefleksija. Antras žodis yra „sapnai”. Galime juos vertinti rimtai – kaip išgyvenimų, patirčių rikiuotę, vizualinę išraišką. Kita vertus, „dreams” – svajonės. Arba tiesiog nusišnekėjimas. Man buvo įdomu ir kita – regimybės ir suvokimo ribos, kaip suprantame tai, ką matome”, – sako parodos autorius.    

Bibliotekoje bus eksponuojami 2019–2024 m. nutapyti kūriniai. Panevėžyje rodomi pirmą kartą.

S. Laurinavičius – Panevėžio kolegijos lektorius, Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokytojas. Lietuvos dailininkų sąjungos, LATGA narys. 2001–2018 m. priklausė ir Žiemgalos krašto dailininkų grupei.

Dalyvavo daugiau kaip 120 grupinių parodų Lietuvoje bei užsienyje (Latvijoje, Ukrainoje, Nyderlanduose bei Prancūzijoje), surengė 19 autorinių tapybos, piešinių bei instaliacijų parodų Lietuvoje, Latvijoje bei virtualiose platformose. 27 tarptautinių plenerų Lietuvoje ir Latvijoje dalyvis.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.