Neringos Karaškaitės kūrybos paroda „Ieška“

Užrašas Neringa Karaškaitė IEŠKA
Pradžia:2024-10-10 17:30
Pabaiga:2024-11-14 14:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 10 d. 17.30 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Atviroje jaunimo erdvėje atidaroma Neringos Karaškaitės dailės darbų paroda „Ieška“.

Autorė pristato skirtingo stiliaus piešinius, atliktus COPIC spalvikliais, spalvotais ir paprastais grafitiniais pieštukais, aliejinėmis pastelėmis, tušinukais. Taip pat darbus ant juodo popieriaus, popieriaus karpinius, grafiką. Visada mėgo video žaidimus, to įtaka matyti darbuose – vaizduojama daug video žaidimų veikėjų.

Paveiksluose – ieškojimo, nepastovumo ir bandymų fragmentai. „Ilgainiui supratau, kad ieškojimas lydi visą gyvenimą, kaip ir mokymasis, tobulėjimas bei iššūkiai. Taip gimė ir šios parodos pavadinimas,“ – sako autorė.

Piešimas Neringą Karaškaitę žavi nuo mažens. Kauno dailės gimnazijoje ji mokėsi grafikos. Studijavo japonų ir korėjiečių kalbas, savanoriavo Lietuvoje ir užsienyje. Šiais metais Salomėjos Nėries ir Bernardo Bučo namuose-muziejuje atidarė savo pirmąją darbų parodą „Pas senelį“. Neringa – Bernardo Bučo anūkė.

„Šiuo laikotarpiu tiek kūryboje, tiek gyvenime man reikia priimti ne vieną sprendimą, kuriuo keliu eiti, kokia veikla suteikia daugiausiai džiaugsmo. Viena aišku: pasiryžau eiti norima kryptimi, toliau kurti ir perteikti grožį paveiksluose, net jeigu toks pasirinkimas iškelia daugiau iššūkių ir nežinomybės,“ – pasakoja autorė.

Paroda Atviroje jaunimo erdvėje veiks iki lapkričio 14 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.