MIRKT savaitės renginiai bibliotekoje: paskaita, diskusija, edukacijos

Pieštas besirąžantis žmogus sėdi ant sofos šalia jo katinas ir savaitės pavadinimas

Lietuvoje viešosios bibliotekos spalio 24–31 d. organizuoja Medijų ir informacinio raštingumo savaitę (MIRKT) kviesdamos visuomenę prisijungti prie įvairiausių renginių ir tapti labiau žinantiems bei sumaniems. Renginiai vyks ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje.

Spalio 28 d. 17.15 val. konferencijų salėje – paskaita „Diplomatai Lozoraičiai: nuo laisvės iki vilties ir atgal“. XX a. Lietuvos diplomatijos istoriją tyrinėjanti dr. Vilma Bukaitė papasakos apie naujausius istorikų atradimus, leidžiančius artimiau susipažinti su Lozoraičių šeima, pradėjusia Lietuvos diplomatinės tarnybos darbą dar 1918 m. ir tapusia vienu iš nepriklausomos Lietuvos simbolių.

Spalio 30 d17.30 val. konferencijų salėje – diskusija kritinio mąstymo tema „Kur yra žodžio laisvės ribos“ su TV laidų vedėju, žurnalistu Ryčiu Zemkausku ir pramogų verslo veikėju, aktoriumi bei visuomenės veikėju Algiu Ramanausku Greitai. Kalbėsimės apie tai, ar tikrai kiekvienam mūsų yra suteikiama žodžio laisvė ir kas ją dažniausiai riboja. Renginys bus transliuojamas „Biblioteka visiems“ Youtube kanale.

Spalio 24 d. 15.30 val. Atviroje jaunimo erdvėje kritinį mąstymą lavinančių stalo žaidimų popietė: žaisime „Populistą“, „Sukčių voratinklį“, „Antikoruptiką“. Skirta 14–29 metų jaunimui.

Spalio 24–31 d. Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje (Aukštaičių g. 4C–2) vyks edukacinės programos „MIRKT ir aišku“ (2–5 kl. mokinių grupėms) ir „MIRKT detektyvai pasakose“ (5–8 kl. mokinių grupėms). Į jas registruokitės el. paštu edukacijos@pavb.lt arba tel. +370 616 197 03.

Spalio 24 d. 9–12 val. kompiuterinio raštingumo mokymai gyventojams „Saugykla debesyje darbui ir namams – „Google diskas“. Į mokymus registruokitės el. paštu edukacijos@pavb.lt arba tel. +370 616 197 03.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.