Improvizacija su Antanu A. Jonynu

Rimto vyresnio amžiaus vyro portretas pilkame fone
Data:2024-10-10
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 10 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks Antano A. Jonyno autorinis poezijos vakaras.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas poetas Antanas A. Jonynas skaitys per pusę šimtmečio parašytus eilėraščius iš keliolikos savo poezijos rinkinių. Kaip žada – neribodamas savęs nei laiko, nei žanrų, nei temų ribomis.

„Susitikimas su skaitytoju man labiau improvizacija, negu siekis perteikti konkrečią žinią – lygiai kaip ir rašant eilėraštį,“ – sako Antanas A. Jonynas.

Apibūdinamas kaip miesto kultūros poetas, melancholiškas meilės ir rudens dainius, vadinamas paskutiniuoju lyriku. Kritikai tvirtina, kad lyrizmas ir melodingumas – išskirtiniai poeto kūrybos bruožai. Eilėraštį jis plėtoja kaip muzikinę improvizaciją, grodamas garsų sąskambiais ir melodingais pakartojimais, kuria nepertraukiamo giluminio bangavimo magiją.

Apdovanotas Lietuvos rašytojų sąjungos premija (1993), Jotvingių premija (1997), Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija (2003), Poezijos pavasario laureatas (2003), Baltijos Asamblėjos premija (2023).

Renginys bibliotekoje vyks įgyvendinant projektą „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.