Galvosūkių dėžės žaidimas Panevėžio Elenos Mezginaitės bibliotekoje

edukacija-zaidimas

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka, pasivadinusi neabejotinai žinomiausios mūsų miesto poetės, žurnalistės, kultūros veikėjos, Panevėžyje palikusios ryškiausius savo darbų įspaudus – Elenos Mezginaitės – vardu, tęsia įsipareigojimą išsaugoti, aktualizuoti ir skleisti garsios kraštietės kūrybinį palikimą, išryškinti jos nemažėjančią kūrybos svarbą, aktualumą ir indėlį į XXI a. šiuolaikinę lietuvių literatūrą.

Tuo tikslu 2024 m. įgyvendinamas projektas „Panevėžio Elenos Mezginaitės atminimo aktualizavimas Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje“, kurį dalinai finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė.

Projekto tikslas – išsaugoti, aktualizuoti ir skleisti žymios krašto poetės Elenos Mezginaitės atminimą, šiuolaikiškai pristatyti jos kūrybinį palikimą, įkuriant jai skirtą erdvę bei organizuojant miesto bendruomenei inovatyviais metodais paremtas kultūrines veiklas.

Siekdami priminti, ar padėti naujai atrasti, o nežinančius supažindinti su kritikų įvertinta Panevėžio poete, sudominti jos asmenybe, gyvenimu, kūrybiniu palikimu, nusprendėme įkurti Panevėžyje naują, unikalią ir autentišką E. Mezginaitei skirtą erdvę.

Atnaujintose Parko bibliotekos patalpose (Parko g. 37) galima ne tik išvysti E. Mezginaitei priklausiusius autentiškus daiktus, bet ir artimiau susipažinti su poetės asmenybe, kūryba. Čia vyksta E. Mezginaitės poezijos ir muzikos vakarai, susitikimai su poetės amžininkais, bendražygiais bei kitais kuriančiais ir rašančiais asmenimis.

Projektu siekta kūrybiškai, žaismingai ir patraukliai įamžinti, miesto bendruomenei bei plačiai visuomenei pateikti E. Mezginaitės kūrybinį palikimą, svarbiausius gyvenimo faktus, kad pažintis su iškilia Panevėžio krašto asmenybe virsta ne nuobodžia, o interaktyvia patyrimine veikla.

Šiam tikslui įgyvendinti buvo parengta nauja edukacija – įtraukiantis detektyvinis žaidimas „Galvosūkių dėžė“, skirtas vyresnių klasių moksleiviams bei suaugusiems.

Individualiai, subūrus 2–5 žmonių komandą ar su klase, užsiregistravus bei užsukus į panevėžietės poetės Elenos Mezginaitės atminimo kambarį Parko bibliotekoje (Parko g. 37), kiekvienas gali pabandyti išsiaiškinti mįslingos ir intriguojančios dėžės paslaptį.

Su užuominų ir tam tikrų priemonių pagalba, naudojantis internetu, knygomis, atrakinus vieną dėžę, joje rasite užduotis kitos atrakinimui, kol galiausiai įveiksite visas užduotis.

Žaidimas reikalaus netradicinio mąstymo ir įtrauks, tad azartas ir puikios emocijos garantuotos.

Kviečiame išmėginti savo jėgas ir registruotis.

Daugiau informacijos bei registracija: tel. 0 45 441 740 arba el. p. parko@panbiblioteka.lt

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka