„Dominicus Lituanus“ dovana – virš 1000 knygų

Daug įvairių knygų stirtų ant stalo

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąją biblioteką pasiekė didelė leidyklos „Dominicus Lituanus“ knygų siunta – beveik 1200 dovanojamų knygų.

Tiesa, dauguma jų iškeliaus į Panevėžio regiono viešąsias ir mokyklų bibliotekas, filialus, pasieks skaitytojus rajonuose.

„Biblioteka ypač vertina draugystę su šalies leidyklomis, o šįkart esame labai dėkingi leidyklai „Dominicus Lituanus“. Ji pasiūlė dovanoti 24 pavadinimų knygų Panevėžio regiono bibliotekoms. Tad į jas iškeliaus apie 800 knygų, į regiono mokyklų bibliotekas – apie 300 knygų. Dalis knygų liks mūsų bibliotekos fonduose,“ – pasakoja Informacinių išteklių skyriaus vadovė Renata Lukošiūnienė.

Dovanojama daugelis leidyklos išleistų lietuvių autorių – Vytauto V. Landsbergio, Vytauto Landsbergio, Tomo Dirgėlos, Liudviko Jakimavičiaus, Arvydo Anušausko, kitų – vaikams ir suaugusiesiems skirtų knygų.

Knygos artimiausiu metu pasieks skaitytojus.

Džiaugiamės, kad bendradarbiaudama su įvairiomis šalies leidyklomis Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka šiais metais gavo dovanų apie 130 įvairių leidinių.