Dirbtinio intelekto galimybės, robotukas „Photon“, susitikimas su psichoterapeute Aurima Diliene

Muilo burbulai lėkštėje ir užrašai STEAM ir tvarumas
Data:2024-10-16
Laikas:17:30
Vieta:Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius

Spalį Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje (Aukštaičių g. 4C–2) vyksta intriguojantys projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ renginiai. Jų tema – tvarumas ir STEAM.

Renginiai vyks trečiadieniais tą pačią valandą. Į juos prašome registruotis.

Spalio 9 d. 17. 30 val. suaugusiesiems su vaikais – susitikimas „STEAM taikymo principai ir metodai“.

Mokslininkai sako, kad žmonija netrukus gyvens robotų ir žmonių pasaulyje – visose gyvenimo srityse robotų sparčiai daugėja. Robotai naudojami pramonėje, buityje ar kaip žmonių kompanionai, galintys praskaidrinti nuotaiką ar padėti spręsti vienišumo problemą.

Susitikime bibliotekoje Panevėžio robotikos centro „RoboLabas“ metodininkės Inga Ponomariova ir Dalia Vizbarienė papasakos apie robotikos naujoves ir galimybes. Kaip vaikai ir suaugusieji gali ugdytis „RoboLabe“ ir STEAM atviros prieigos centre. Vaikai galės pabendrauti su „Photon“ edukaciniu robotuku, kartu atlikti robotizuotas užduotis.


Spalio 16 d. 17. 30 val. 1–4 kl. amžiaus vaikus su lydinčiais suaugusiaisiais kviečiame į nuotykį po dirbtinio intelekto pasaulį.

Panevėžiečiai gali didžiuotis unikalia Panevėžio regioninio STEAM atviros prieigos centro dirbtinio intelekto laboratorija. Jos vedėjas Andrius Kuprys renginyje bibliotekoje padės mums suprasti, kaip veikia šios technologijos.

Jis pademonstruos, kaip dirbtiniu intelektu naudotis su STEAM centro įranga. Mažieji tyrinėtojai galės patirti kompiuterinės vizijos stebuklus ir sužinoti, kaip dirbtinis intelektas gali padėti mums kurti ir žaisti.


Spalio 23 d. 17. 30 val. susitikimas su gydytoja psichoterapeute Aurima Diliene, pavadintas „Nesustok, kai sunku“. A. Dilienė – šeimų konsultantė, vaikų ir paauglių psichiatrė, sukaupusi virš dvidešimties metų profesinės patirties, šiuo metu gyvena ir dirba Prancūzijoje.

Aurima Dilienė su vyru Vaidotu augina septynis įvairaus amžiaus vaikus ir yra santuokoje jau daugiau kaip trisdešimt metų. Konsultuoja visame pasaulyje gyvenančius lietuvius, skaito paskaitas, veda seminarus apie santykius pedagogams Lietuvoje, lietuvių bendruomenėse užsienyje. Švietėjiškais tikslais keliauja po pasaulį.

Šešių knygų autorė. A. Dilienės knyga „Šeima – komandinis žaidimas“ – vadovėlis apie santykius, „Gyvenimas su vaikais“ – 28-erių gyvenimo metų istorija apie viską, kas vyksta augant žmogui: raidos ypatumai, krizės, psichologiniai sunkumai, iššūkiai, bet svarbiausia – santykiai. Knyga „Emocijos ir ką su jomis daryti?“ – elgesio vadovas pradinukams ir jų tėvams bei mokytojams apie bazines emocijas, ką darome ir ką galėtume daryti kitaip.

Į renginį galite ateiti su vaikais – jiems bus pasiūlyta veiklų.


Projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ renginiai Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje vyks rugsėjo – lapkričio mėnesiais. Kiekvienas kviečiamas įgyti naudingų žinių, bendruomeniškai ir pozityviai leisti laiką. 

Projektą finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.