Dalyvaukite „EBSCO Information Services“ duomenų bazių nuotoliniuose mokymuose

EBSCOhost logo
Data:2024-10-16
Laikas:11:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Mokymuose sužinosite apie EBSCO duomenų bazės paslaugas. Jos skirtos studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, besidomintiesiems ir besinaudojantiesiems duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą, būtina registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Nauja EBSCOhost versija
Sesijos metu apžvelgsime naują EBSCOhost platformos sąsają, leidžiančią ieškoti prenumeruojamose EBSCO duomenų bazėse ir atitinkančią nuolat kintančius vartotojų lūkesčius. Prisijunkite prie sesijos, jei smalsu, kaip atrodo atnaujinta jūsų mėgstamos platformos versija.
Spalio 9 d. (trečiadienis) 12.30 val. Registracija

Slaugos mokomieji vaizdo įrašai „CINAHL Ultimate“
Prisijunkite prie mokymų ir sužinokite daugiau apie CINAHL Ultimate – duomenų bazę, skirtą slaugos studentams ir slaugytojams. Šiuo metu duomenų bazėje yra mokomųjų vaizdo įrašų, padedančių slaugos studentams ir slaugytojams išmokti konkrečių metodų ir pagilinti žinias apie priežiūros procedūras. Mokymų metu pristatysime žurnalų ir papildomos medžiagos turinį bei vaizdo įrašų rinkinį.
Spalio 10 d. (ketvirtadienis) 12.30 val. Registracija

Business Source Ultimate – čia prasideda vadyba ir verslo tyrimai!
Sesija, skirta Business Source Ultimate duomenų bazei – turtingai recenzuojamų straipsnių verslo, valdymo ir finansų srityse. „Business Source Ultimate“ yra daug daugiau nei tik žurnalai! Parodysime, kaip rasti SSGG analizę, šalių ataskaitas, įmonių profilius, vaizdo įrašus ir daug daugiau, remiantis daugybe paieškos pavyzdžių.
Spalio 15 d. (antradienis) 13.30 val. Registracija

NAUJIENA! LitBase
LitBase yra pasirinktų kritinių literatūros tekstų duomenų bazė. Ji remia labiausiai tyrinėjamų autorių, poezijos, grožinės literatūros, pjesių ir negrožinės literatūros kūrinių tyrimus visame pasaulyje. Dalyvaukite mokymuose ir sužinokite išsamiai apie duomenų bazės turinį ir paiešką.
Spalio 16 d. (trečiadienis) 11.00 val. Registracija

Mokslinės literatūros paieška EBSCOhost be jokių paslapčių
Šių mokymų metu pristatysime bazinio EBSCO paketo duomenų bazes Latvijos ir Lietuvos konsorciumo nariams. Be to, atliksime daugybę paieškos pavyzdžių naudodami pagrindinį išplėstinės paieškos ekraną EBSCOhost platformoje. Pažiūrėsime, kaip naudoti loginius operatorius, sukurti išplėstinės paieškos strategiją ir naudoti specialiuosius simbolius bei laukų kodus tikslesnei paieškai.
Spalio 29 d. (antradienis) 11.30 val. Registracija

EBSCOhost įrankiai, kurie daro jūsų tyrimus efektyvesnius
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur mokslininkai gali atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu bei bibliografija. Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime funkcijas: straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimą su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.
Spalio 30 d. (trečiadienis) 13.00 val. Registracija