Apie vertybes, šviesios atminties direktorių Gediminą Matiekų ir knygų skaitymą Rokiškio ,,Romuvos“ gimnazijoje

apie-vertybes

Kas daro mus žmonėmis? Rokiškio „Romuvos“ gimnazijos pirmokai, dalyvaudami edukacijoje „Gediminas Matiekus: praeitis ir dabartis“, atsakė į šį klausimą išvardindami tokias vertybes kaip gerumas, tolerancija ir pagarba. „Manau, kad svarbiausia būti nuoširdžiu ir padėti kitiems“, – teigė vienas iš mokinių. Tokios mintys, atspindinčios jaunimo vertybines orientacijas, tapo vertinga diskusijos pradžia.

Edukacijos metu mokiniai susipažino su šviesios atminties gimnazijos direktoriaus Gedimino Matiekaus gyvenimu ir veikla. Sužinoję, kad 2022 m. gimnazijos skaitykla pavadinta jo vardu, jie dar labiau susidomėjo šiuo iškiliu pedagogu. G. Matiekus buvo ne tik puikus vadovas, bet ir žmogus, pasižymėjęs didžiule meile knygoms ir skaitymui.

Lygindami savo vertybes su G. Matiekaus principais, mokiniai suprato, kad daugelis jų yra universalios ir aktualios visais laikais. Skaitykla, tapusi vertybių ugdymo centru, kviečia kiekvieną atrasti naujų žinių ir įkvėpimo.

Dėkojame mokytojui Valdui Nauburaičiui už puikiai organizuotą edukaciją ir bibliotekininkei Rūtai Vilutienei už jaukią atmosferą, kurioje kiekvienas jaunas žmogus gali atrasti savo vietą. Tikime, kad tokios iniciatyvos padeda ugdyti pilietišką ir atsakingą jaunimą, kuris prisidės prie mūsų bendruomenės klestėjimo.

Parengė Reda Kiselytė,
Rokiškio „Romuvos“ gimnazijos bibliotekininkė