Skaitomiausios bibliotekoje ketvirčio knygos

Keturios pastatytos knygos ir fone besišypsanti moteris bibliotekos aplinkoje

Įprastai pristatome skaitytojams daugiausiai skolintų praėjusio ketvirčio knygų dešimtukus. Grožinės literatūros kategorijoje šįkart lyderė, net trijų pirmų skaitomiausių knygų autorė – Colleen Hoover. Negrožinės literatūros dešimtuko skaitomiausia – Michaelo Newtono „Sielų kelionės“. Šiame skaitomiausių dešimtuke – ne viena lietuvių autoriaus pavardė.

Grožinė literatūra

Skaitomiausias pastarąjį ketvirtį yra Colleen Hoover romanas „Jei ne tu“, jo herojė – Morgana Grant kasdien vis aršiau pykstasi su šešiolikmete dukra Klara. Morgana nori apsaugoti dukrą nuo savo jaunystės klaidų: per anksti pastojus ir ištekėjus, jai teko atsisakyti svajonių studijuoti koledže ir atrasti mėgstamą darbą. Bet ir pati Klara nenori sekti varginančiai nuspėjamos motinos pėdomis.

Antroji iš skaitomiausių grožinių, Colleen Hoover „Viskas primena tave“, pasakoja apie Keną Rovan, kuri penkerius metus kalėjime praleidusi grįžta namo tikėdamasi, jog galės rūpintis savo mažamete dukra. Tačiau tiltų, kurie jau sudeginti, neįmanoma atstatyti.

Dar viena tos pačios rašytojos knyga „Bjauri meilė“ – tai jausminga, sudėtinga ir itin realistiška istorija, pasižyminti Colleen Hoover gebėjimu, regis, paprastoms, kasdienėms akimirkoms suteikti emocinės jėgos.

Kitos grožinio dešimtuko skaitomiausios knygos:
Kristin Hannah „Moterys“
Karen Swan „Pavogtos valandos“
Nino Haratischwili „Aštuntas gyvenimas (Brilkai)“
Leslie Wolfe „Chirurgė“
Freida McFadden „Tarnaitė“
Colleen Hoover „Mes dedame tašką“
Jodi Picoult, Jennifer Finney Boylan „Piktas medus“

Negrožinė literatūra

Labiausiai skaitoma negrožinė knyga – Michaelo Newtono „Sielų kelionės. Pokalbiai apie gyvenimą tarp gyvenimų“, kurioje klausiama, kodėl esame čia, Žemėje? Kur keliausime po mirties? Tai mąstyti apie besitęsiantį tarp gyvenimų sielų kelią skatinanti knyga.

Antroji – Evos Mattsson knyga „Kotryna Jogailaitė. Rožės ir akmens karalienė“ apie Kotryną Jogailaitę – dinastijos pradininkę, Lietuvos ir Lenkijos princesę, Švedijos karalienę, iš Vilniaus į tuomet agrarinę ir atsilikusią Skandinavijos šalį atnešusią Europos kultūrą.

Trečioji tarp lyderių – Marko Nepo „Pabudimo knyga. Kaip gyventi gyvenimą, kurio norite, būnant gyvenime, kurį gyvenate“. Tai dvasinis dienoraštis, kviečiantis įsimylėti gyvenimą ir priimti jo teikiamas dovanas nepaisant kylančių sunkumų.

Kitos negrožinio dešimtuko skaitomiausios:
Andrius Tapinas „Genijai, pasipūtėliai ir žmogžudžiai. Senieji meistrai ir jų paveikslų paslaptys“
Jessie Inchauspé „Gliukozės revoliucija. Mesk svorį, pažabok norą užkandžiauti, susigrąžink energiją“
Joe Dispenza „Atsikratykite įpročio būti savimi. Kaip nusimesti seną protą ir susikurti naują“
Eugenijus Laurinaitis „Žuvis vandenyje. Knyga apie sklandų bendravimą“
Eimantas Gudas „Mėlynas kraujas. Įtakingiausios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminės“
Gabor Maté „Kai kūnas sako ne. Slopinamo streso kaina“
Aušra Kurienė „Kaip užauginti žmogų. Mintys iš vaikų psichologo smėlio dėžės“


Užsisakyti, grąžinti, prasitęsti leidinius galima www.ibiblioteka.lt (galite nemokamai skolintis ir iš kitų šalies bibliotekų), užsukus į mūsų biblioteką, el. paštu abonementas@pavb.lt, tel. (0 45) 46 54 97.