Bibliotekoje – kitaip prabylanti poezija

Du jauni vyrai rimta išraiška su kostiumais vonios kambaryje
Data:2024-09-24
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 24 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje svečiuosis Teatras P.

Aktoriai Balys Ivanauskas ir Artūras Dubaka skaitys žinomų autorių eiles, pasakos istorijas, dainuos savo kūrybos dainas. Skambės Sigito Gedos, Donaldo Kajoko, Pauliaus Širvio, Rimvydo Stankevičiaus, Jono Meko, Gintaro Grajausko, Vytauto Stankaus, Enrikos Striogaitės tekstai.

„Teatro P misija – skleisti poeziją net ir tiems, kas jos neskaito ir mano, jog tai nuobodu. Tekstus stengiamės atrakinti nepoetinėmis priemonėmis. Kuriame daugiau nei 10-metį, mokomės iš savo patirties, reikliam klausytojui atrandame vis patrauklesnių būdų. Mūsų žanras – ne spektaklis, poezijos vakaras ar performansas – kažkas tarp. Mes tai vadiname poetiniu vyksmu”, – sako jaunieji aktoriai.

Renginys vyks konferencijų salėje.

*****

Poetinis vyksmas bibliotekoje  – projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje” dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.