Parodoje – Henriko Mazūro ekslibrisų įvairovė

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2024-09-04 17:15
Pabaiga:2024-10-05 16:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 4 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse atidaroma dailininko Henriko Mazūro kūrybos paroda „Ekslibrisai miestui ir panevėžiečiams”.

„Nuo objektų, pastatų, įmonių iki asmenybių. Nuo lino raižinio iki daugiau galimybių atvėrusios kompiuterinės grafikos. Nuo 8-ojo dešimtmečio iki naujausiųjų. Šįkart visuomenei noriu pristatyti visą sukurtų ekslibrisų įvairovę”, – sako menininkas.

Daugiau kaip 80 ekslibrisų – tokios iškilios asmenybės, meno lauko žmonės, visuomenininkai kaip G. Petkevičaitė-Bitė, Juozas Zikaras, Elena Mezginaitė, Bronius Babkauskas, Irena ir Algirdas Paulavičiai, Tomas ir Girmantas Rudokai, kun. Alfonsas Lipniūnas, Alfridas Pajuodis, Remigijus Kriukas, Sigitas Laurinavičius, Elvyra Pažemeckaitė, Albina Saladūnaitė, Ilona Žvinakienė, Diana Rudokienė ir kt. 

*****

H. Mazūras gimė 1954 m. Ukmergėje. Baigė tuometį Kauno taikomosios dailės technikumą, Šiaulių universiteto Menų fakultetą. Nuo 1979 m. dalyvauja parodose, konkursuose Latvijoje ir Lietuvoje. Jo sąskaitoje – 14 personalinių, per 150 grupinių parodų. Krekenavos, Karsakiškio ir Krekenavos mažosios bazilikos herbų autorius. Išleido knygą „Ekslibrisas mokinių kūryboje”, poezijos rinkinį „Nutolę peizažai” ir kt. Sukūrė apie 40 logotipų ir emblem, apie 300 ekslibrisų ir kt.

Lietuvos dailininkų sąjungos narys, Vytauto Mikalausko menų gimnazijos dailės mokytojas.

*****   

H. Mazūro ekslibrisų parodą bibliotekoje bus galima apžiūrėti iki spalio 5 dienos.  

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.