Kultūrinis įvykis: į Panevėžį atvyksta Kristina Sabaliauskaitė

Vaizdas be pavadinimo
Data:2024-08-29
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugpjūčio 29 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – susitikimas su rašytoja, dailės istorike, žurnaliste Kristina Sabaliauskaite.

K. Sabaliauskaitė – viena populiariausių, skaitomiausių, mylimiausių šiuolaikinių Lietuvos rašytojų. Jos plunksnai priklauso istorinių romanų tetralogija „Silva Rerum”, dilogija „Petro imperatorė”, apsakymų rinkinys „Danielius Dalba & kitos istorijos”, „Vilnius. Wilno. Vilna. Three Short Stories”. Ne vienu tiražu rašytojos kūryba išversta į prancūzų, olandų, lenkų, latvių, estų, slovėnų kalbas.  

K. Sabaliauskaitė gana aktyvi žiniasklaidoje, kur savo pozicija įvairiais klausimais skatina diskusijas, didina nuomonių įvairovę.  

Tarp literatūrinių apdovanojimų – Jurgos Ivanauskaitės, Liudo Dovydėno premijos, Metų knygos (ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje) bei kt.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“, Vilniaus miesto Šv. Kristoforo statulėlės laureatė, Vilniaus miesto garbės pilietė, Vilniaus dailės akademijos Garbės daktarė, Abiejų Tautų (Lietuvos ir Lenkijos – aut. past.) premijos laureatė.

P. S. Kodėl vakarą pavadinome „Kultūra, literatūra ir visa kita“? Renginiui reikės būtent jūsų. Aktyvaus įsitraukimo ne tik klausantis, bet ir užduodant klausimus apie tai, kas rūpi būtent jums. Temomis, kurios svarbios, aktualios atrodo jums. Kultūra, menas, visuomenė, istorinė atmintis, literatūra, švietimas? Žinoma.     

*****

Susitikimas su K. Sabaliauskaite – projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje” dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.