Duomenų bazės „EBSCO Publishing“ nuotoliniai mokymai

Vaizdas be pavadinimo

Mokymuose sužinosite apie EBSCO duomenų bazės paslaugas. Jos skirtos studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems besidomintiesiems ir besinaudojantiesiems duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą, būtina registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

EBSCO savaitė: baigkite savo disertaciją su EBSCO

Mokslinės literatūros paieška EBSCOhost be jokių paslapčių
Rugpjūčio 26 d., 14:00 (60 minučių) | Registruotis 

Per šiuos mokymus atliksime daugybę paieškos pavyzdžių naudodami išplėstinės paieškos ekraną EBSCOhost platformoje. Pažiūrėsime, kaip naudoti paieškos operatorius, sukurti išplėstinės paieškos strategiją ir naudoti specialiuosius simbolius bei laukų kodus tikslesnei paieškai.

EBSCOhost įrankiai, kurie padaro jūsų tyrimus efektyvesnius
Rugpjūčio 27 d., 11:30 (45 min.) | Registruotis 

EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur mokslininkai gali atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu ir bibliografija. Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime funkcijas, t. y. straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimą su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.

Problema rasti atitinkamus paieškos terminus liko praeityje!
Rugpjūčio 28 d., 12:30 (40 minučių) | Registruotis 

Sunku rasti tinkamą paieškos terminą? Šis mokymas skirtas tau! Tai bus sesija, skirta paieškai pagal kontroliuojamą žodyną. Paieškos rezultatų skirtumus parodysime naudodami tezaurą, palyginti su natūralia kalba.

Kaip sutaupyti laiko naudojant asmeninę MyEBSCO paskyrą?
Rugpjūčio 29 d., 12:00 (25 min.) | Registruotis 

Praktinis užsiėmimas, kurio metu parodysime, kaip susikurti nemokamą paskyrą EBSCOhost platformoje. Parodysime, kaip efektyviai sutaupyti laiko naudojant daugybę platformos parinkčių, t. y. pranešimų kūrimą, rezultatų ir paieškų išsaugojimą bei rezultatų suskirstymą į teminius aplankus.

Kuriate bibliografiją ir citatas su EBSCOhost?
Rugpjūčio 30 d., 11:00 (25 min.) | Registruotis 

Prisiregistruokite į mokymus ir sužinokite, kaip lengvai susikurti bibliografiją ir citatas ieškant EBSCO duomenų bazėse. Parodysime, kaip naudotis citavimo ir eksportavimo funkcijomis, kurios leidžia greitai sukurti kelių dažniausiai naudojamų formatų bibliografijas, kodėl verta naudoti bibliografijos tvarkykles, tokias kaip Zotero ar Mendeley.