Vasarvidžio šventėje – bibliotekos kūrybinės dirbtuvės

vidurvasario-svente

Varsarvidis – tai viena paslaptingiausių, linksmiausių visos Europos švenčių – ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties, persilaužimo, virsmo metas, kai saulė ir visa gamta pasiekia aukščiausią savo galią.

Panevėžiečiai Vasarvidžio šią šventę šiemet minėjo sekmadienį Skaistakalnio parke. Ilgai laukta vasaros pramoga nenuvylė. Nepabijoję prastoko oro, lietingą ir vėsų vakarą susirinkusieji parke galėjo daug pamatyti, išgirsti, išmėginti… Tik ir spėk viską apžiūrėti, išragauti, visur dalyvauti.

Renginyje gerą nuotaiką miestiečiams dovanojo ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka, išradingai prisijungusi prie šurmulingos šventės programos. Be daugybės panevėžiečiams siūlomų pramogų, kvietėme nepasididžiuoti ir dalyvauti keliose linksmose bibliotekos atrakcijose, skirtose tiek mažiesiems, tiek ir suaugusiems.

Kadangi šventės tema žolynai, tai ir bibliotekos edukacijų kampelis buvo papuoštas atitinkamai: marga, gėlių žiedais siuvinėta staltiese, laukinių gėlių puokštėmis, darbuotojos taip pat pasidabinusios žolynų vainikais… Visos šios detalės suteikė jaukumo, gyvumo.

Jaunieji panevėžiečiai itin aktyviai dalyvavo knygos skirtukų marginimo dirbtuvėse. Jų per kelias valandas nuspalvinta netoli 100.

Kita susirinkusiųjų laukusi atrakcija – pamėginti sudėlioti vieną iš šešių „Žolynų dėlionių“ (medetka, pienė, čiobrelis, dilgelė, ramunė, liepžiedžiai). Užduotis nebuvo tokia lengva, kaip galėjo pasirodyti iš pradžių. Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems prireikė darbuotojų pagalbos.

Itin didelio dėmesio susilaukė kūrybinės dirbtuvės su bibliotekos bičiule, savanore panevėžiete dailininke Diana Masiuliene – „Augalų antspaudų magija“. Vakaro metu buvo pagaminta net 220 gražių spalvingų augalų antspaudų atvirukų.

Stengėmės dovanoti nuotaikingą ir kūrybišką šventę. Tikimės, kad mums pavyko ir visiems buvo tikrai įsimintinas, įspūdžių kupinas vakaras.

Nuotrauka ir tekstas Indrės Rapkevičienės
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka