Naujos knygos. Rebeccos Yarros „Ketvirtasis sparnas”

Vaizdas be pavadinimo

Dar viena naujiena mūsų rubrikoje. Tai, ką bus tikrai įdomu paskaityti vasarą, ypač per atostogas😊

*****

Jau buvau pasiilgusi pasakos suaugusiesiems.

Ir štai – pirmoji magiškosios fantastikos knygų serijos „Empirėjus” knyga.

Ką turim? Mistinę Navaros šalį, kurioje dvidešimtmečiai privalo rinktis, kuo būti – raštininkais, gydūnais, pėstininkais (mūšių mėsa) ar elitiniais drakonų raiteliais. Žinoma, jei pastarieji liks gyvi, juos pasirinks drakonai (šių trūksta) ir įgis stebuklingų galių. Dvidešimtmetei Violetai Sorengeil rinktis neteko – už visąlaik svajojusią būti raštininke merginą nusprendžia generolė mama, pasmerkdama išlikimo, žiaurios konkurencijos ir kovų mokyklai raitelių koledže. Čia paaiškėja, kad svarbu ne tik fizinis pasirengimas. Išnyra skirtingi interesai, paslaptys, sąmokslai, mezgasi draugystės, meilė…

Kaip ir būna pasakose – aiškios vertybės, gėrio ir blogio kova bei santykis. O juk to mums kartais iš tiesų taip reikia.

Ko pritrūko? Vietomis šlubuoja charakterių ir mąstymo logika. Atidesnio vertimo (na niekaip neskamba „dekadentiškos lūpos/burna”) ir korektūros (bet čia jau turbūt man, nelaimėlei lituanistei😉 – negaliu nekreipti dėmesio į kalbos dalykus).

Autorė numatė 5 knygų seriją. Kol kas išleistos dvi. Trečiosios pasaulyje laukiama kitų metų sausį. Žodžiu, laukti teks. Kaip ir trūkumas, tačiau kartu – komplimentai leidėjams, kad mus pasiekia naujausia literatūra.

Nusimato ir ekranizacija. Teises nusipirko „Amazon”. Tad sulauksime ir kino versijos.

Suaugusiems Hario Poterio, „Bado žaidynių”, „Divergentės”, „Delirium”, pagaliau Sarah J. Mass gerbėjams.

*****

Romaną „Ketvirtasis sparnas” kviečiame užsisakyti mūsų bibliotekoje arba internetu – www.ibiblioteka.lt.