Susitikimas bibliotekoje su Vidu Bareikiu: įkvepiantis pasakojimas ir gyvas bendravimas

zarasai-bareikis

Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka tapo ypatingu traukos centru, kai ją aplankė charizmatiškasis aktorius, režisierius, dainininkas, sportininkas, „žmogus orkestras“ Vidas Bareikis. Į susitikimą su meniškos sielos V. Bareikiu atvyko Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos, „Ąžuolo“ gimnazijos, Zarasų profesinės mokyklos moksleiviai, bibliotekos skaitytojai, garbaus amžiaus senjorai ir pats jauniausias keturmetis dainininko gerbėjas.

„Ar jūs matot, kokį jūs grožį turit?“, – tokiais žodžiais, kviesdamas visus pasižiūrėti pro bibliotekos langus, atlikėjas pradėjo susitikimą, kuris nuo pat pradžių žadėjo būti ypatingas. Vidas prisipažino, kad rytą pradėjo bėgimu iki Zaraso ežero Didžiosios salos, mankšta ir maudynėmis ežere. Ši asmeninė patirtis atspindėjo jo gyvą ir energingą požiūrį į gyvenimą, kurį jis perteikė viso susitikimo metu.

Nuoširdūs pasakojimai apie vaikystę dviejų menininkų šeimoje ir mokslus Čiurlionio menų mokykloje leido dalyviams geriau suprasti Vido Bareikio kūrybinį kelią. Jis atvirai dalijosi paauglystės iššūkiais ir pakilimais, kurie suformavo jo motyvaciją ir svajones. Jaunystėje dalyvavimas G. Padegimo miuzikle „Ugnies medžioklė su varovais“ buvo lemtingas momentas, paskatinęs jį pasinerti į teatro pasaulį.

Susitikimo metu Vidas pristatė savo knygą „VB knyga“, kurioje ne tik dainų tekstai ir natos, bet ir kūrinių sukūrimo istorijos. Jis pabrėžė, kad kūrybiškumas yra neatsiejama kiekvienos mūsų dienos dalis, o knygos, kino filmai ir tinklalaidės – tai priemonės, padedančios plėsti kūrybiškumą ir įkvėpimą.

Vidas atliko keletą savo populiariausių dainų, kurias kartu su juo mielai traukė ir susirinkusi publika. Dalyviai aktyviai įsitraukė į diskusiją, užduodami įvairiausių klausimų apie atlikėjo kūrybinę veiklą ir asmeninį gyvenimą. Atsakydamas į klausimus apie klaidas muzikoje, svečias pabrėžė, kad klaidos yra mokymosi ir tobulėjimo dalis.

Jaunimui Vidas Bareikis linkėjo nepraleisti veltui laiko ir siekti užsibrėžtų tikslų. Jis dalinosi savo paties atrastais sąmoningo gyvenimo patarimais, pabrėždamas, kaip svarbu yra išnaudoti laiką, kad būtų pasiekti geriausi rezultatai.

Susitikimo metu atlikėjas su jaunimu ekspromtu kūrė eiles apie rytą Zarasuose, o susitikimo pabaigoje padainavo „Ežero dugną“, kuriai pritariantis gausus susirinkusiųjų choras sukūrė ypatingą atmosferą. Po renginio visi norintys galėjo pabendrauti, nusifotografuoti, o dvi laimingos merginos – Austėja ir Emilija – džiaugėsi laimėjusios knygas su Vido autografais.

Po renginio Vidas Bareikis susitiko su bibliotekos „Juodai balto“ teatro aktoriais ir režisiere, stebėjo poetinio literatūrinio spektaklio „Vis dar be pabaigos… Paulius Širvys“ repeticiją, dalinosi savo įžvalgomis ir rekomendacijomis bei vedė meistriškumo pamokėles.

Tokie susitikimai bibliotekoje praturtina bendruomenės kultūrinį gyvenimą, suteikia galimybę susipažinti su įdomiais žmonėmis ir įgyti motyvacijos kasdieniame gyvenime.

Vido Bareikio knygos pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės tapo ne tik edukaciniu, bet ir įkvepiančiu įvykiu visiems dalyviams, skatinančiu kurti, mokytis ir dalintis.

Šis renginys yra projekto „Žalia šviesa poezijai“ dalis, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Zarasų rajono savivaldybė. Bendradarbiaujant su projekto partneriais, atlikėjas Vidas Bareikis turėjo susitikimus su Ignalinos ir Molėtų rajono savivaldybės viešųjų bibliotekų jaunimu ir skaitytojais.

Apie susitikimą Ignalinos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje skaitykite čia.

Apie susitikimą Molėtų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje skaitykite čia.

Parengė Jurga Sagadinaitė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos Dumbravienės