„Šildyti jausmą“ žygis aplink Paplovinio ežerą

zygis-ignalina

Gegužės 27 dieną Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kartu su Ignalinos Budrių bendruomene, Ignalinos Caritu, Ignalinoje gyvenančių ukrainiečių grupe, Ignalinos kultūros centru, Ceikinių, Naujojo Daugėliškio bendruomenių nariais ir būreliu gimnazistų organizavo žygį neįprastu pavadinimu – „Šildyti jausmą“ aplink Paplovinio ežerą.  

Žygis prasidėjo bendra nuotrauka prie skulptūros Ignui ir Linai bei legendos apie Ignaliną skaitymu. Bogdana šią legendą paskaitė ukrainiečių kalba, o Sigutė pristatė naują, dirbtinio intelekto sukurtą, legendos versiją.  

Pasiskirstę į aštuonias komandas žygeiviai gavo užduotį, kurią, pasitelkdami telefonus, sumanumą  ir išradingumą, turėjo atlikti iki kitos stotelės.  Stabtelėję gražioje laukymėje prie ežero, Jūratės, Sigutės ir Erikos vadovaujami, dalyviai išbandė lietuviškų sutartinių dainavimą, o Olena pakvietė kartu padainuoti ir porą ukrainiečių liaudies dainų.

Miško aikštelėje įdomesnių  faktų bei istorijų apie Ignalinos krašto gamtą papasakojo Pranas, o jaunosios gimnazistės vėl pasiūlė pastabumą tikrinantį žaidimą.

Smagiai bendraudami, dairydamiesi  ir grožėdamiesi gamta pulkas žygiuojančiųjų pasiekė galutinę stotelę – salą, kurioje laukė suneštinis piknikas ir šiltas bendravimas. Susitikę prie skulptūros kai kurie vieni kitus pažinojo tik „iš matymo“ arba visai nepažinojo, o žygio pabaigoje visi tikrai susibičiuliavo.

Žygis  yra bendras visų prisijungusių bendruomenių pusės metų veiklos rezultatas. Tokį rezultatą pasiekti padėjo dvi patyrusios asociacijos „Kūrybinės jungtys” kuriančios praktikės Jelena ir Eglė. Jos padėjo dalyviams tyrinėti bendruomenes, auditorijas bei ieškoti kūrybingų ir aktualių sprendimų, kaip per kultūrinę veiklą mažinti bendruomenės susiskaidymą ar spręsti kitus aktualius iššūkius.

Programą DIALOGŲ BENDRUOMENĖS įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys”, bendradarbiaudama su Britų taryba Lietuvoje. Tai yra strateginės programos „People to People“ dalis.

Žavias žygio „Šildyti jausmą“ akimirkas užfiksavo Viltė.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija