Rekordiška Muziejų naktis Bitės bibliotekoje

Vaizdas be pavadinimo

Tai, kad panevėžiečiai vis labiau mėgsta kultūringai panaktinėti, rodo malonūs skaičiai. Beveik 1500 – tiek smalsių ir gerų renginių norinčių lankytojų Muziejų naktį priėmė vien Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Pernykštis skaičius kur kas kuklesnis – apie 800.

„Džiaugiuosi, kad Muziejų naktis Panevėžyje tik plečiasi ir populiarėja. Tai dar kartą įrodo, kiek daug kultūros, meno, kitos įstaigos gali nuveikti susivienijusios. Už tokią draugystę dėkojame Kraštotyros muziejui, Dailės galerijai, Visapusiško lavinimo centrui, kūrybiškumo centrui „Pragiedruliai”, valstybės archyvo Panevėžio filialui, „Panevėžys Now” agentūrai”, – sako direktorė Greta Kėvelaitienė.

Kaip ir pernai, Bitės bibliotekoje ypač populiarios buvo ekskursijos. Užsukusieji galėjo dalyvauti Patricijos Tilvikaitės debiutinio romano „Svetimkūniai“ pristatyme, Svitlanos Diduch-Romanenko fotografijų parodos „Pritapti Lietuvoje. Ukrainos moterys“ atidaryme, apžiūrėti kitas ekspozicijas, panaktinėti su muzika iš vinilų, aplankyti „Bitės aruodus”, eiti į orientacinį žygį, stebėti keliaujančių muzikantų pasirodymus ir kt. Netrūko veiklų šeimoms su vaikais.

Pora asmeninių įspūdžių

„Muziejų naktis į biblioteką prikvietė labai daug žmonių. Kai kurie sakė čia atėję po daugelio metų, kiti – išvis pirmąkart ir žavėjosi bibliotekos pokyčiais. Šiemet nustebino, kad užsuko ypač daug jaunuolių. Atviroje jaunimo erdvėje prie būrėjos rikiavosi eilės norinčiųjų žvilgtelėti į savo ateitį. Linksmino, o kartais ir gąsdino klounas. Mimai padėjo orientuotis ieškant būdų įminti bibliotekos paslaptis, liūdėti neleido muzikantai (už spalvingus kostiumus ačiū teatrui „Menas”). Beveik visi dalyviai savo kūryba išdrįso pasidalinti „Atviro mikrofono” varžytuvėse. Išvada paprasta: nuostabioji bibliotekos darbuotojų ir savanorių komanda įveikė visas nakties kliūtis ir rado kelią į lankytojų širdis”, – įspūdžiais dalijasi Atviros jaunimo erdvės (AJE) veiklų jaunimui organizatorė Malvina Zimblienė.

„Muziejų naktyje dalyvavau pirmą kartą – tai buvo mano krikštas. Maža to, viską teko pamatyti iš užkulisių – organizuojant AJE naktines veiklas. Laikas tiesiog skriejo. Labai džiaugiuosi, kad turėjom stiprią komandą (koleges Malviną su Neringa ir nerealiuosius savanorius). Visi vaidinome įvairius personažus ir smagiai leidome laiką. Buvo gera matyti tiek lankytojų ir šypsenų jų veiduose”, – sako AJE veiklų jaunimui organizatorė Beatričė Štankelytė.

Asta Sarapienė
Komunikacijos specialistė