Naujos išskirtinės meno knygos bibliotekoje

Išdėliotos ir paguldytos knygos

Gatvės fotografija, Provanso architektūra, medžių įkvėpta tapyba, spalvingi menininkai: brazilė Beatriz Milhazez, prancūzas Davidas Hockney, genialusis Vermeeris, Salvadoras Dali. Sudomino? Tai tik keletas naujutėlių meno temos knygų, kurių šiuo metu gauta bibliotekos Menų skaitykloje.

Knygos užsienio kalba. Pristatome keletą jų.

think-like-a-street-photographer

Matt Stuart „Think like a street photographer”

Mattas Stuartas (g. 1974) yra gatvės fotografas, britas, tarptautinės fotografijos agentūros „Magnum Photos“, vienijančios žymius pasaulio profesionalius fotografus, narys. Jis taip pat dirba reklamos fotografu, veda gatvės fotografijos dirbtuves. Jo darbai buvo eksponuojami grupinėse parodose Londono muziejuje, kuris įsigijo kūrinių nuolatinei kolekcijai, Niujorko miesto muziejuje, Prancūzijoje, Bankoke ir Stokholme. Fotografas turi talentą daug atsitiktinių detalių nuotraukoje sujungti į vieningą komunikuojančią sistemą su subtiliu humoro jausmu. Kiekviena fotografija turi savo istoriją, kurioje atskleidžiami nuostabūs gyvenimiški momentai.

Knygoje atrasite 100 M. Stuarto fotografijų. Tai unikali galimybė mokytis iš vieno geriausių gatvės fotografų. Autorius pateikia savo išskirtinai žaismingą požiūrį į gatvės fotografiją, suteikdamas skaitytojui daugybę idėjų, kurias galima panaudoti fotografuojant.

Angus Hyland, Kendra Wilson „The book of the tree”

Šioje žavioje knygoje pristatomi gražiausi meno kūriniai, įkvėpti medžių. Iliustracijose įterpti trumpi tekstai apie menininkus ir jų domėjimąsi konkrečiais medžiais – nuo ​​subtilių Egono Schiele kaštonų akvarelių iki egzotiškų Henri Rousseau miškų, ryškių, įkvėptų gamtos ir spalvų Claire Cansick darbų ir Davido Hockney giraičių.

Women picking olives. Vincent van Gogh. 1889 m. balandį jis parašė savo broliui Theo: „Ak, mano brangusis Theo, jei galėtum pamatyti alyvmedžius šiuo metų laiku…“

Shepherd’s Delight. Claire Cansick. Tapydama ji apsiriboja tik trimis ar keturiomis spalvomis, naudoja jas išraiškingai, perteikdama atmosferą ir emociją.

Poppy Field. Claude Monet. Vienas iš keturių paveikslų, kuriuose pavaizduotas aguonų laukas netoli Monė namų Giverny mieste. Dailininką patraukė subtilus, plazdantis gėlių judėjimas lauke, tačiau tiek pat energijos turi aplinkiniai medžiai – beveik girdi švelnų lapų šlamesį.

Winter Trees. Joan Dannatt. „Camden Printmakers“ narė J. Dannatt kuria daugiau kaip 80 metų, tačiau pirmoji jos personalinė paroda buvo surengta tik 2015 m., kai jai sukako 90 metų.

David Hockney „Spring cannot be cancelled”

Šioje įkvepiančioje knygoje pateikiami pokalbiai su menininku Davidu Hockney, pristatomi naujausi jo kūriniai, apmąstymai apie meną ir gyvenimą Normandijos kaime.

„Pavasaris negali būti atšauktas“ – pakilus manifestas, patvirtinantis meno gebėjimą įkvėpti. Jis paremtas gausybe naujų pokalbių ir susirašinėjimo tarp Davido Hockney ir meno kritiko Martino Gayfordo, jo ilgamečio draugo ir bendradarbio. Pokalbius iliustruoja naujieji D. Hockney piešiniai ir paveikslai iš Normandijos, kartu su Van Gogho, Monet, Bruegelio kūriniais. Menininkui visiškai nerūpi nei kritikų, nei istorijos požiūris. Jis yra visiškai pasinėręs į gyvenimą savo keturių hektarų sodyboje Šiaurės Prancūzijoje ir į temas, kurios jį žavi dešimtmečius: šviesa, spalvos, erdvė, suvokimas, vanduo, medžiai.

Beatriz Milhazes „Beatriz Milhazes”

„Ritmas yra kultūros išraiška. Mano kuriamos kompozicijos nuveda į vietas, muziką, kurios klausėtės, gyvenimo patirties prisiminimus.“

Gyvybingi  brazilų tapytojos Beatriz Milhazes darbai prisotinti jos gimtosios šalies spalvų ir šviesos: paveiksluose gausu kasdienio gyvenimo Brazilijoje simbolių, primenančių karnavalą, tradicinį meną ir motyvus nuo baroko iki popso. Spalvinga atmosfera kupina nenugalimo egzotiško žavesio, tačiau kaip ir Paulo Gogeno darbuose, randame sugriauto rojaus motyvų, skamba ir tamsesni, melancholiškesni tonai.

Knygoje tyrinėjami visi menininkės kūrybos etapai – nuo ​pradžios iki dabar – daugiau kaip 300 darbų. Knyga sukurta glaudžiai bendradarbiaujant su menininke.

Dali

Robert Descharnes, Gilles Néret „Salvador Dali: the paintings 1904-1989″

Dali manė, kad yra genijus, turintis teisę leistis į bet kokią beprotybę, kuri jam šaudavo į galvą. Tapytojas, skulptorius, rašytojas ir filmų kūrėjas Salvadoras Dali (1904–1989) buvo vienas didžiausių šimtmečio ekshibicionistų ir ekscentrikų. Šioje monografijoje siurrealistas pristatomas spalvotai ir jo paties žodžiais.

Šiame leidinyje pristatoma dailininko tapyba, kuri daugelį metų buvo neprieinama – beveik pusė šios knygos iliustracijų buvo retai matomos viešai.

Karl Schütz „Vermeer”

Per gyvenimą Johanneso Vermeerio (1632–1675) šlovė tesiekė jo gimtąjį Delftą ir nedidelį globėjų ratą. Po dailininko mirties Vermeerio vardas buvo iš esmės pamirštas, išskyrus keletą olandų meno kolekcininkų ir prekiautojų. Už Olandijos ribų jo darbai netgi buvo klaidingai priskirti kitiems menininkams. Tik XIX a. viduryje Vermeeris sulaukė tarptautinio meno pasaulio dėmesio, staiga buvo pažvelgta į jo darbų subtilumą, kruopščias faktūros detales, didingas šviesos plokštumas ir – atrastas genijus.

Šiame leidinyje visas Vermeerio darbų katalogas pateikiamas kompaktišku Bibliotheca universalis formatu. Aiškios detalės ir esė atskleidžia jo nepaprastą gebėjimą ne tik liudyti Nyderlandų aukso amžiaus tendencijas ir puošmenas, bet ir aprėpti visą istoriją vienu trumpalaikiu gestu, išraiška ar žvilgsniu.

Shauna Varvel „Provence style: decorating with French country flair” 

Saulės nušviestas pietų Prancūzijos regionas nudžiugins jus savo elegantiškų detalių ir kaimiško žavesio namų dekoru.

Išskirtiniai namai yra archetipinis atspirties taškas, todėl S. Varvel tyrinėja architektūrinius ir interjero elementus, kurie yra Provanso estetikos dalis. Pasirinkti įžymių interjero dizainerių sukurti namai knygoje puikiai iliustruoja tekstūras, baldus, audinius, spalvų derinius, motyvus ir akcentus, pabrėžiančius kiekvieną namų zoną – nuo ​​virtuvės, gyvenamųjų patalpų, miegamųjų ir vonios kambarių iki sodo terasų ir kiemų.